Nieuws

Wedstrijdverslag SDO vs Quick’20

maandag 20 januari 2020 - 1e selectie


Quick’20 begint goed aan jubileumjaar en buigt 3-0 ruststand om in een eindstand van 4-5 en wint zo de eerste uitwedstrijd van dit seizoen

De eerste kansen waren voor Quick’20 en na 10 minuten had het zeker 0-1 moeten staan. Kleine kansen waren er vanaf de aftrap en in 8e minuut had Jip Kemna uit een voorzet van Luc Stolker de 0-1 kunnen scoren op 4 meter van het doel. Terwijl SDO nog nauwelijks op de helft van Quick’20 was te zien kwam het wel in een tijdsbestek van 20 minuten op 3-0. Eerst kon Groenewegen  ongedekt vrij inkoppen en even later scoorde van Huisstede heel behendig de 2-0 en uit een strafschop bracht hij de ruststand op 3-0.

Speelde Quick’20 dan zo slecht, nee alleen benutte SDO de kansen zeer effectief en deed Quick’20 dat niet.

 

Na de rust werd al snel duidelijk dat Quick’20 zich niet zo maar gewonnen gaf.

Met snel en direct aanvalsspel werd getracht door de defensie van SDO heen te dringen. Al na vier minuten was het raak toen Jelle Leenders in een kluwen van spelers de bal onverwachts in het doel kopte, 3-1.

Quick’20 voelde dat er meer in zat en negen minuten later werd de aansluitingstreffer gescoord. Cas Goorhuis Oude Sanderink maakte gebruik van zijn kwaliteit met goede inworpen. Hij gooide de bal ver in, Dylan Rickhoff kopte die door en Frank Eulderink tikte de 3-2 binnen.

Nauwelijks bekomen van dit eerste succesvolle kwartier in de tweede helft kreeg Quick’20 opnieuw een domper te verwerken toen SDO zijn tweede strafschop kreeg en Visser SDO weer naar een voorsprong van twee doelpunten schoot, 4-2.

Nu leek het of de Oldenzaalse weerstand was gebroken, niets was minder waar. Quick’20 deed of er niets aan de hand was  en bleef aanvallend en goed voetballen.

In de 67e minuut schrok invaller Luuk Geelen nog van de hem geboden kans vrij voor het doel en schoot naast. Cem Köse zorgde er met een zuiver afstandsschot voor dat Quck’20 in de 70e minuut op 4-3 kwam. Vanaf 20 meter schoot hij de bal onberispelijk in de rechter benedenhoek. In de 80e minuut kon Melvin Degenaar een strakke voorzet van Frank Eulderink net niet voldoende raken om te scoren.

Diezelfde Melvin werd in de laatste 5 minuten wel de man of te match van Quick’20 door de gelijkmaker en de winnende goal te maken, allebei uit strafschoppen die werden toegekend nadat Frank Eulderink op snelheid zijn directe tegenstander aftroefde en onreglementair ten val werd gebracht.

Onder alle commentaar in het veld en vanaf de zijlijn van SDO zijde bleef Melvin de rust zelve en beide penalty’s schoot hij feilloos in.

 

Zo maakte Quick’20 een 3-0 achterstand bij rust meer dan goed door uiteindelijk met een winst van 4-5 het veld te verlaten en liet het de Bussumse toeschouwers in vertwijfeling achter. Zo werd deze voetbalmiddag die na 45 minuten eindigde in een kater, na 95 minuten afgesloten met een verdiende overwinning door een come-back van Quick’20 in de tweede 50 minuten, inclusief blessuretijd.

 

Voordat de terugreis werd aanvaard genoten de spelers eerst nog van de muziek van de dj in de kantine van SDO en werd er al druk geproost op de prachtige overwinning. In de bus werd vlak voor Oldenzaal door iedereen het clublied van Quick’20 “Er is een voetbalwezen” uit volle borst meegezongen.

 

SDO – Quick’20 4-5 (3-0)
Score: 16. Groenewegen 1-0, 22. van Huisstede 2-0, 36. van Huisstede 3-0 (pen.), 49. Leenders 3-1, 58. Eulderink 3-2, 62. Visser (pen.), 70. Köse 4-3, 83. Degenaar 4-4 (pen.), 88. Degenaar 4-5 (pen.).

Quick’20: Peterman, Goorhuis Oude Sanderink, Heskamp (75. van Houten), Leenders (64. Geelen), Coolen, Zwienenberg, Kemna (30. Rickhoff), Stolker, Köse, Degenaar, Eulderink.

 

Bekijk hier, met dank aan SDO, de foto’s gemaakt door Jeroen van der Geest. >Klik hier<

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube