Nieuws

Quick’20 ZA 1 maatje te klein voor Enter Vooruit: 3-1

maandag 16 december 2019 - Senioren


Het was een regenachtige dag met een gure wind dwars over het veld, kortom geen ideale omstandigheden bij de aftrap van Enter Vooruit tegen Quick’20 ZA 1. In de eerste tien minuten was het aftasten door beide ploegen, zoals gebruikelijk met een licht overwicht voor de thuisploeg. Weinig kansen over en weer tot de 23ste minuut Kevin Peppels van de thuisclub adequaat reageert op een hoge, diepe bal die hij over een aarzelende keeper Sander Vis heen kopt en daarmee de wedstrijd openbreekt: 1-0. In de 30ste minuut lijken de bezoekers voor de eerste keer een vuist te kunnen maken, maar de vrije trap van Wes Beuvink op Lars Spit wordt afgefloten door een goed leidende scheidsrechter De Gier uit Biddinghuizen. Spit had namelijk geduwd.

In de 32ste minuut is er weer enige opwinding als de bezoekers plots gelijk maken. Lars Spit loopt zijn directe tegenstander eruit en geeft een voorzet die door Lennart Jansink (eigen waarneming, en dus niet Willem Huitink, zoals de stadionomroeper berichtte) in de goal gefrommeld wordt: 1-1. Daarna weer hetzelfde beeld als voorheen, twee ploegen die elkaar neutraliseren. Met 1-1 wordt het rustsignaal gehaald.

 

Na rust leek Enter Vooruit bijzonder snel weer op voorsprong te komen, toen de arbiter na een overtreding op de rand van de “zestien” de bal op de stip legde, maar de penaltynemer van dienst stuitte op een uitstekend reagerende Sander Vis. In de 59ste minuut kwam de thuisploeg op 2-1, nadat een voorzet van links uitstekend werd ingekopt door Wout Velten. Hierna was de wedstrijd eigenlijk gelopen, omdat de bezoekers aanvallend geen vuist konden maken ondanks de inbreng van invallers Florian Boitelle en Tommie Nuchelmans. Weliswaar wist Nuchelmans nagenoeg ieder kopduel op het middenveld te winnen, maar het ontbrak de andere voorwaartsen aan vernuft om de Enterse defensie in verlegenheid te brengen.

De Enterse voorwaartsen echter kregen kans op kans, omdat de bezoekers ruimte moesten weggeven, maar deze ruimte was aan de thuisploeg aanvankelijk niet besteed. Keer op keer kon de Oldenzaalse defensie met het nodige kunst- en vliegwerk verdere tegentreffers voorkomen, tot de eerste minuut van de blessuretijd, toen Job Voortman alleen mocht opstomen naar het Oldenzaalse doel en –gelukkig voor de thuisploeg- besloot om voor zichzelf te gaan en de bal langs een kansloze doelman Vis te schieten: 3-1. Resultaat was een derde nederlaag in evenzovele wedstrijden. Omdat de resultaten in de overige wedstrijden erg ongunstig waren, zal de Oldenzaalse formatie van Tim Engbers na de winterstop vol aan de bak moeten om handhaving te realiseren. In de winterstop is er tijd om de puntjes weer eens op de i te zetten.

 

Opstelling: Sander Vis, Mats Winkelhuis, Engin Demir, Joris Snijders, Lars Ketelaar (Jurrien Mulder), Wes Beuvink (Tommie Nuchelmans), Boyd Roord, Milan Braam©, Lennart Jansink, Willem Huitink (Florian Boitelle), Lars Spit.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube