Nieuws

Quick’20 speelt prima tweede helft en wint overtuigend met 4-1 van HBS

zondag 15 december 2019 - 1e selectie


De eerste kansen waren voor HBS en Quick’20 mocht van geluk spreken dat  een aanvaller van HBS, die alleen keeper Bob Peterman nog voor zich had, zijn honderd procent kans in de 10e minuut niet benutte. Het spel van beide teams was de eerste helft niet goed  en op wat kleine kansen na gebeurde er weinig. Van beide kanten was het “net niet”.

 

Quick’20 probeerde toch het spel naar zich toe te trekken en in de 41e minuut kwam het op voorsprong. Eén van de messcherpe voorzetten van Tim Zwienenberg werd eerst nog gemist, de bal kwam uiteindelijk voor de voeten van Melvin Degenaar die terug legde op Luc Stolker en die schoot de bal loepzuiver in het doel, 1-0. Lang kon Quick’20 niet van de voorsprong genieten, want in de 45e minuut raakte Youri Coolen de bal ongelukkig en die verdween via zijn schoen over keeper Bob Peterman in het eigen doel, 1-1..

 

Een zeer sterke tactische zet van de technische staf zorgde ervoor dat Quick’20 na de rust veel sterker was dan HBS. Middenvelder Luuk Geelen wisselde van positie met centrumverdediger Cas Goorhuis Oude Sanderink en dat gaf zowel een positieve injectie aan de defensie als aan de middenlinie. Beide spelers en daarmee alle elf groeiden helemaal in de wedstrijd.

Linksback Tim Zwienenberg speelde gisteren niet alleen verdedigend sterk, ook aanvallend scoorde hij met een acht een goed cijfer. Dat hij meestal sterk mee opkomt langs de zijlijn is bekend. De eerste helft leverde hij daarvoor al het bewijs met drie voorzetten op maat en in de tweede helft ging hij daarmee door. Zijn beste actie was in de 51e minuut. Na een geweldige crosspass van rechtsback Wesley van Houten kwam de bal aan de linkerkant bij Tim Zwienenberg . Hij bereikte op snelheid de zijlijn van het zestienmetergebied, bedacht zich geen moment, haalde verwoestend uit en liet de keeper van HBS met een keihard schot in de verste benedenhoek kansloos, 2-1 voor Quick’20.

Daarna gebeurde er lange tijd weinig en had Quick’20 weinig te duchten van HBS. In de 78e minuut vergrootte invaller Dylan Rickhoff de voorsprong naar 3-1. Na een slimme actie van opnieuw Melvin Degenaar laat de doelman van HBS de bal los en kan Dylan inschieten. Iedereen dacht dat de bal in het zijnet kwam, maar de vreugde-uitbarstingen maakten duidelijk dat er een zuiver doelpunt was gemaakt. In de laatste minuut scoorde invaller Peter Ilia nog beheerst de 4-1.

Na de 4-1 was het hondstrouwe thuispubliek bang dat er weer een ruime voorsprong zou worden verspeeld. Het was al bijzonder dat  in dit hondenweer nog 100 toeschouwers aanwezig waren, al waren er daarbij tientallen die onder het genot van een drankje in het clubgebouw gingen zitten.

Met deze zeker niet geflatteerde winst kan Quick’20 met een gerust hart van de winterstop genieten en de uitslagen van dit weekend zijn uitermate gunstig voor Quick’20 dat is gestegen van de 13e naar de 11e plaats met 17 punten uit 14.

 

Quick’20 – HBS 4-1 (1-1)
Score: 41. Luc Stolker 1-0, 45. Youri Coolen 1-1 (E.D.), 51. Tim Zwienenberg 2-1, 78. Dylan Rickhoff 3-1,90. Peter Ilia 4-1.

Quick’20: Peterman, van Houten, Goorhuis Oude Sanderink, Coolen, Zwienenberg, Kemna, Stolker, Geelen, , Köse (68. Rickhoff), Degenaar, Eulderink (89. Ilia).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube