Nieuws

Wedstrijdverslag Quick’20 – JOS Watergraafsmeer

zondag 8 december 2019 - 1e selectie


Tegen tien man lukt het Quick’20 niet om één of meer punten te halen en verliest met 1-2.

Zaterdagavond speelde Quick’20 tegen JOS W., de promovendus uit de Eerste Klasse. In de beginfase had Quick’20 nog geen weerwoord op het snelle en gecontroleerde aanvalsspel van JOS W en werd het al in de 7e minuut 0-1 door Malcolm Esajas al ging hier duidelijke miscommunicatie aan vooraf tussen het middenveld en de centrale verdedigers van de thuisclub. Tien minuten later stond het al 0-2 voor JOS W. door een fraaie goal van Reggie Schaap die de bal in de 17e minuut loepzuiver en onhoudbaar in de bovenhoek schoot.

Daarna brak er een sterke fase aan waarin Quick’20 het betere van het spel had zonder dat dit tot grote kansen leidde. Toen de aanvalsdrang van Quick’20 was getemperd kwam JOS W. weer beter in het spel dat vervolgens op en neer ging. In de 44e minuut leek de wedstrijd te kantelen toen JOS W. met tien mensen overbleef na een rode kaart voor Jorik Hollewand. Het was een terechte straf want Dylan Rickhoff kon alleen op het doel afgaan als hij niet ten val was gebracht. De toegekende vrije trap werd rechtstreeks in de handen van de goalie geschoten.

Toch werd er snel profijt getrokken uit de man meer situatie door Quick’20. In de 45e minuut werd een bekwaam tik tak spelletje door het midden zeer resoluut bekroond met een mooie schuiver van Luuk Geelen die de doelman kansloos liet.

In de tweede helft probeerde Quick’20 met een man meer snel de gelijkmaker te scoren. Invaller Frank Eulderink had enige tijd nodig om in het ritme te komen en aan de andere kant kwam de sterk verdedigende Tim Zwienenberg geregeld snel mee naar voren, maar zijn voorzetten waren dit keer net niet zuiver genoeg om de spitsen van Quick’20 goed in stelling te brengen. Quick’20 was de tweede helft duidelijk sterker, maar moest zeer goed opletten voor de gevaarlijke uitbraken van JOS W. dat slim probeerde met tien man de voorsprong te vergroten. Hoewel Quick’20 van alles probeerde om de gelijkmaker te produceren lukte dat helaas niet en vlak voor tijd ging een kopbal van Dylan Rickhoff rakelings over. In blessuretijd verdiende een schot van Jip Kemna een beter lot en redde de betrouwbare doelman van JOS W. zijn ploeg ook nog met een wereldredding.

Het was knap van JOS W. dat het met tien man de drie punten meenam in de bus naar de hoofdstad. Het beschikt over een fysieke en technische ploeg met veel ervaring.

Quick’20 deed er in de tweede helft alles aan om met een tomeloze inzet minimaal één punt aan het duel over te houden, de ploeg had het geluk ook niet mee, maar dat gebeurt wel vaker als je in het tweede rijtje van de ranglijst staat.

Quick’20 blijft op 14 punten staan  en speelt zaterdag 14 december om 17.00 uur thuis tegen HBS, dat nu 5 punten voor staat.

 

Quick’20 – JOS Watergraafsmeer 1-2 (1-2)
Score: 7. Esajas 0-1, 17. Schaap 0-2, 45. Geelen 1-2.

Quick’20: Peterman, Goorhuis Oude Sanderink (46. Eulderink), Coolen, Leenders, Zwienenberg, Kemna, Stolker, Geelen, Degenaar (79. Wevers), Köse, Rickhoff.

 

Foto’s Robert Molnar <klik hier>

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube