Nieuws

Sneue nederlaag voor Quick‘20 ZA1 tegen Den Ham

dinsdag 3 december 2019 - Senioren


De ploeg van Tim Engbers is er zaterdag niet in geslaagd om punten mee te nemen uit Den Ham. In de uitwedstrijd tegen de lokale club leed zij een onnodige en ietwat sneue nederlaag. Nochtans zag dat er lange tijd niet naar uit. Beide ploegen neutraliseerden elkaar.

Wat Den Ham technisch te kort kwam compenseerde zij met inzet en enthousiasme. Opvallende nieuwe verschijning bij de Oldenzalers was Jaap Oude Voshaar, die Wes Beuvink uit de basis had verdrongen. Oude Voshaar had na lang wikken en wegen voor ZA1 gekozen om dit seizoen toch nog veel speelminuten te maken. In de beginfase van het duel viel voor de toeschouwers weinig te genieten. Het eerste gevaar viel pas in de 16de minuut te noteren na een gevaarlijke corner van Den Ham.

Het duurde nog een zevental minuten voor de Oldenzalers de Hammers doelman Jeffrey Ekkel op de proef stelden.Ekkel verkeek zich bijna op een diepe bal van Mats Winkelhuis op Lennart Jansink, maar het liep voor de Hammer doelman met een sisser af. Luttele minuten later kreeg Lars Spit het weer eens op zijn heupen maar wist zijn solo niet doeltreffend af te ronden. Hij hield slechts een corner over. Zo werd de rust bereikt met een 0-0 stand na een teleurstellende eerste helft.

 

In de tweede helft eenzelfde spelbeeld. Eens te meer werd duidelijk dat de ploeg die het eerste doelpunt zou scoren wel eens de wedstrijd zou kunnen winnen. In de 51ste minuut wisten Jaap Oude Voshaar en Sander Vis onheil te voorkomen na een prima aanval van de thuisploeg. In de 56ste minuut bleek andermaal doelman Jeffrey Ekkel een sta-in-de-weg toen Tommie Nuchelmans een prima kans kreeg aangeboden na een voorzet van Hessel Oude Hengel. Vier minuten later zwijnde de Oldenzaalse defensie toen na een prima aanval de rechtsbuiten van de thuisploeg een dot van een kans kreeg, maar de bal voorlangs schoot.

Zes minuten later stond er 1-0 op het scorebord na een scrimmage in het Oldenzaalse doelgebied. Door niet doortastend genoeg optreden van de Oldenzaalse defensie kon Randall van Haarst de bal over Sander Vis in het Oldenzaalse doel werken. Nu moesten de Oldenzalers met man en macht naar voren om de gelijkmaker te forceren. Daarbij moesten zij natuurlijk de tegenstander meer ruimte toestaan. Waar de Oldenzaalse aanvallers zich stuk liepen op doelman Jeffrey Ekkel (hij keerde een prima schot van Florian Boitelle), grossierden de gastheren in het missen van kansen, die ontstonden door de weggegeven ruimte achter de Oldenzaalse defensie.

Zo misten zij op nogal potsierlijke wijze de grootste kans van de wedstrijd na doelman Sander Vis uitgespeeld te hebben door de bal voor een bijna leeg doel naast te mikken. De Oldenzaalse ploeg, waar inmiddels Boyd Roord, Wes Beuvink en Rick Groenewold waren ingevallen om voor aanvallende impulsen te zorgen, slaagde er niet meer in om doelman Jeffrey Ekkel en zijn defensie voor onoplosbare raadselen te stellen en zodoende bleef het bij een benauwde  1-0 overwinning voor de thuisploeg. Volgende week krijgt het ensemble van coach Tim Engbers de kans op herstel in de thuiswedstrijd tegen het tot nu toe teleurstellende Sparta Enschede, dat met 3-0 werd afgedroogd door Hulzense Boys. Komt allen om de boys aan te moedigen op sportpark Vondersweijde, aanvang: 15.00u.

Opstelling: Sander Vis, Jaap Oude Voshaar, Engin Demir, Mats Winkelhuis, Milan Braam ©, Hessel Oude Hengel(Rick Groenewold), Joris Snijders, Lennart Jansink (Wes Beuvink), Florian Boitelle, Tommie Nuchelmans (Boyd Roord), Lars Spit.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube