Nieuws

Quick’20 geeft op vreemd terrein niet thuis

maandag 2 december 2019 - 1e selectie


Trainers willen er ver weg van blijven, maar voor Stéven Verheijen was het zondagmiddag helaas niet weggelegd. De ondergrens kwam angstig dichtbij voor Quick’20, dat bij RKAVV een ontluisterende 4-1 nederlaag leed.

 

De boodschap die hij zijn spelers meegaf in het voorcafé van partycentrum Rouwhorst waren blijkbaar aan dovemansoren gericht. Zo waarschuwde Verheijen vooral voor de gevaarlijke linkerspits van de ploeg uit Leidschendam dat voor het duel net zoveel punten (14) als Quick’20 had verzameld. Maar na een busreis van zo’n 2,5 uur exclusief een bord spaghetti in Bodegraven zagen de weinige bezoekers dat juist Lovette Felicia zich als God in Frankrijk gevoeld moet hebben. Het was trouwens niet alleen hij die nauwelijks een strobreed in de weg werd gelegd; de thuisclub kon de bal naar hartenlust door de ploeg laten gaan. Quick’20, dat de tweede periode vorige week was begonnen met een 5-2 thuisoverwinning, leverde een collectieve wanprestaties. Slechts enkele spelers haalden hun normale niveau. Het moet trainer Verheijen ook zorgen hebben gebaard dat zijn manschappen het vooral op scherpte aflegden. Telkens kwam een speler van Quick’20 te laat, nooit werd de tweede bal opgepakt, waardoor de gasten uit Oldenzaal eigenlijk negentig minuten achter de feiten aan liepen.

Quick’20, waar Issy Wevers in de basis begon als vervanger van de geblesseerde Cem Köse, kreeg al in de achtste minuut een waarschuwing. Een pegel van Felicia belandde op de paal naast de kansloze doelman Bob Peterman. In de 23e minuut greep hij in toen dezelfde Felicia na een combinatie voor hem opdook. Maar vijf minuten later was het toch raak. En inderdaad, juist Felicia was het die na knullig balverlies op het middenveld de trekker overhaalde (1-0). Quick’20 kon er weinig tegen inbrengen, alleen Wevers was met een prachtige afstandsschot dichtbij een treffer. Ook de doelman van RKAVV kon er alleen maar naar kijken, maar de lat was zijn reddende engel.

 

In de rust bleven Cas Goorhuis Oude Sanderink en Luc Geelen in de kleedkamer achter. Zij werden vervangen door Wesley van Houten en Youri Coolen. Vooral de jonge Coolen stond meteen zijn mannetje, ook in fysiek opzicht liet hij zicht meteen gelden. Het mocht allemaal niet baten want in de 58e en 73e minuut was het Jeremy van Lochem die het duel met twee treffers besliste. Tien minuten voor het einde werd het ook nog 4-0, waarna Tim Zwienenberg de Oldenzaalse eer redde door de 4-1 binnen te koppen.

Met de staart tussen de benen verliet Quick’20 het sportpark van RKAVV met een lange busreis in het vooruitzicht. Komende zaterdag (19.00 uur tegen JOS) uur staat er gelukkig weer een thuiswedstrijd op het programma. Want dat lijkt ook een probleem: vooral in uitwedstrijden geeft Quick’20 niet thuis. Niet alleen komende zaterdag speelt de hoofdmacht trouwens thuis, ook op zaterdag 14 december (17.00 uur tegen HBS) acteren de zwart-witten voor eigen publiek. Hopelijk slagen de mannen erin om het jaar 2019 niet helemaal als een nachtkaars uit te laten gaan, om zo ook een beetje afstand te namen van de onderste plekken in de hoofdklasse A.

RKAVV – Quick’20 4-1 (1-0)

  1. Felicia 1-0, 58. Van Lochem 2-0, 73. Van Lochem 3-0, 80. Overdevest 4-0, 85. Zwienenberg 4-1. Scheidsrechter: Van Leeuwen. Gele kaarten: geen. Toeschouwers: 200.

Quick’20: Peterman; Goorhuis Oude Sanderink(46.Van Houten), Heskamp, Leenders (65.Rickhoff), Zwienenberg; Stolker, Kemna, Geelen (46.Coolen); Eulderink, Degenaar, Wevers.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube