Nieuws

Quick’20 wint de eerste wedstrijd in de tweede periode vrij gemakkelijk van VOC

maandag 25 november 2019 - Algemeen


Het valt wel op dat tegenstanders als Leonidas, Alphense Boys en VOC het een zeer verre reis vinden naar Oldenzaal. VOC schrijft: “oostelijker zal er in Nederland niet veel gevoetbald worden”. Het is maar wat je gewend bent, want Quick’20 weet al jaren niet anders met reizen naar o.a. Oostzaan, Hoorn, Den Haag en Rotterdam en omgeving, Veldhoven, Goes, Echt en zo kunnen we nog even doorgaan.

De kop boven het wedstrijdverslag van VOC is: “Geflatteerd verlies drukt V.O.C. dieper in de problemen”. Nou dat hebben hun vijf supporters dan duidelijk anders gezien dan de andere honderdvijfennegentig. Natuurlijk had VOC meer goals kunnen maken dan de twee die er na 90 minuten op het scorebord stonden, daar staat tegenover dat Quick’20 wel acht doelpunten had kunnen maken.

Direct na het eerste fluitsignaal van de uitstekende scheidsrechter Krop had Quick’20 al binnen één minuut de 1-0 kunnen maken als Frank Eulderink met één van zijn vele mooie acties wat meer geluk had gehad. Zijn schot van rechts ging rakelings over de andere kant van de doellat. Waren beide teams de eerste 20 minuten wat zoekende, de volgende 20 minuten was er maar één ploeg die voetbalde en dat veldoverwicht ook in doelpunten uitdrukte. In de 23e minuut vergaloppeerde de doelman van VOC zich volledig, hij kwam ver uit zijn doelgebied en miste de bal die voor de voeten van Luc Stolker kwam en hij plaatste de bal meesterlijk van veertig meter over iedereen boven in het doel tegen de touwen, 1-0.

Daarna had VOC wel kansen op de gelijkmaker, het was weer Frank Eulderink die langs de lijn zijn tegenstanders te snel af en zijn voorzet werd met een snoekduik door Melvin Degenaar mooi in het doel gekopt, 2-0. Een echt Beb Bakhuys doelpunt. Beb was een Nederlandse international die vaak fraai met het hoofd scoorde in de dertiger jaren van de vorige eeuw.

In de 39e minuut kwam Quick’20 op 3-0. Het combinatiespel begon bij Cas Goorhuis Oude Sanderink en via Melvin kwam de bal bij Frank die twee tegenstanders op het verkeerde been zette en op schitterende wijze de doelman passeerde met een bekeken tikje, 3-0. VOC scoorde nog voor de rust de 3-1 en ging zo niet kansloos de kleedkamer in.

In de tweede helft vielen er nog drie goals, twee voor Quick’20 en één voor VOC. In de 48e minuut maakte Cem Köse beheerst de 4-1 na een tweede fout van de doelman van VOC die de bal makkelijk verspeelde. In de 63e minuut miste Jip Kemna uit een voorzet van Frank de kans om de wedstrijd helemaal op slot te gooien. Dat gebeurde wel in dezelfde minuut toen een schot van Melvin door de doelman naar de zijkant werd weggestompt en Melvin de bal op Luc voorzette die de 5-1 inschiet en daarmee zijn tweede doelpunt van de wedstrijd maakt.

Na 66 minuten verschijnt de 5-2 op het scorebord en daarna had Luuk Geelen 6-2 kunnen maken, maar zijn schot kwam rechtstreeks in de handen van de doelman en aan de andere kant ontstond een soortgelijke situatie voor het doel van Bob Peterman die de 5-3 voorkwam en in de 77e minuut had ook Wesley van Houten nog kunnen scoren, maar was hij net iets te gretig om de rust te bewaren voor een doelpunt.

Al met al een meer dan verdiende en ruime overwinning voor Quick’20 en als alle scoringskansen door beide teams waren benut dan was een uitslag van 8-5 ook mogelijk geweest.

Zo is Quick’20 goed begonnen aan de tweede periode van 10 duels in de Hoofdklasse en volgen er in 2019 nog drie wedstrijden. Te beginnen op 1 december uit naar RKAVV (Leidschendam, ook niet bij de deur), en dan twee thuiswedstrijden op zaterdag: 7 december tegen Jos Watergraafsmeer om 19.00  en 14 december tegen HBS om 17.00 uur.

Quick’20 – VOC 5-2 (3-1)
23. Stolker 1-0, 34.Degenaar 2-0, 39. Eulderink 3-0, 41. Stout 3-1, 48. Köse 4-1, 63. Stolker 5-1, 66. Driessen 5-2.

Quick‘20: Peterman, Goorhuis Oude Sanderink, Leenders, Heskamp, Zwienenberg, Kemna, Stolker, Geelen, Eulderink (64. van Houten), Degenaar (86. Ilia), Köse (78. Wevers).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube