Nieuws

Fortuinlijk gelijkspel voor Quick’20 ZA1 tegen OWIOS

maandag 25 november 2019 - Senioren


Quick ‘20ZA1 heeft afgelopen zaterdag in een voor die ploeg moeizame wedstrijd op fortuinlijke wijze een gelijkspel in de wacht gesleept.

Met Wes Beuvink en Lennart Jansink terug in de basis, na blessures, en een eerste basisplaats voor Willem Huitink speelde de Oldenzaalse formatie een moeizame wedstrijd door vooral eigen slordigheden. In de eerste helft was zij nog wel de bovenliggende partij, maar in de tweede helft had zij het moeilijk tegen de opportunistischer spelende ploeg uit Oldebroek. Tot een luttel aantal minuten voor de pauze viel er voor de toeschouwers weinig te beleven, maar in de 40ste minuut werd eindelijk de ban gebroken door balverlies van OWIOS op het middenveld en een snel uitgevoerde tegenaanval, waarbij de bal terechtkwam bij Tommie Nuchelmans, die met veel gevoel de bal diep speelde over de OWIOS-defensie in de loop van Milan Braam. Braam controleerde de bal fraai en kon gemakkelijk de Oldenbroekse doelman passeren. Wie zou denken dat deze voorsprong rut zou brengen in het Oldenzaalse spel kwam bedrogen uit. Hoewel kort na de hervatting het Oldebroekse doelhout op de proef werd gesteld, waren het vooral de gasten die uit hun schulp kropen en steeds gevaarlijker voor het doel van Sander Vis opdoken. En reeds in de 51ste minuut was het kwaad geschied: via aanvoerder Bennie Veldhoen kwamen de gasten op 1-1. Luttele minuten later had de thuisploeg geluk toen Hendrik Uitslag een diepe bal niet snel genoeg onder controle had, waardoor een enorme kans voor de gasten verloren ging.

Aan de andere kant van het veld kwam Willem Huitink slechts centimeters te kort bij de voorzet van Lars Spit. Zo’n tien minuten later ging de bal op de Oldebroekse stip, nadat Willem Huitink op onbeholpen wijze in de zestien omvergelopen was. Milan Braam verprutste echter deze uitgelezen mogelijkheid door de bal niet geplaatst genoeg en te zacht in te schieten waardoor keeper Herold Ponstein een heldenrol kon vervullen. En in plaats van 2-1 voor stonden de gastheren drie minuten later 1-2 achter door een doelpunt van Cornell Balk. Florian Boitelle schoot vervolgens een vrije trap naast en Milan Braam stuitte op de uitstekende Oldebroekse doelman. In de slotfase kon de wedstrijd nog elke kant op. In de 83ste minuut kwam de thuisploeg andermaal goed weg toen wederom Hendrik Uitslag de bal niet mee wist te krijgen bij een enorme kans. Het venijn in deze wedstrijd zat in de staart, want in de 88ste minuut ging de bal andermaal op de stip na hands van de verdediger van OWIOS.

Ditmaal nam Jurrien Mulder het op zich om de strafschop te verzilveren. Dramatisch genoeg voor de bezoekers wist hun doelman de bal te toucheren, maar hij rolde onder zijn lichaam door tot net over de doellijn: 2-2. In de ultieme slotfase kreeg de thuisploeg nog een enorme kans op de winst, maar Lars Spit kreeg de bal niet langs de doelman. Het zou ook teveel van het goede geweest zijn. De wedstrijd eindigde in een 2-2 gelijkspel waar beide trainers vrede konden hebben met de uitslag, maar trainer Tim Engbers van de thuisploeg zal zeker niet tevreden zijn geweest met het vertoonde spel. Volgende week moet de Oldenzaalse formatie op bezoek bij Den Ham en zal er uit een ander vaatje getapt moeten worden.

Opstelling: Sander Vis, Wes Beuvink, Engin Demir (Lars Ketelaar), Mats Winkelhuis, Joris Snijders, Milan Braam ©, Hessel Oude Hengel, Lennart Jansink (Florian Boitelle), Willem Huitink, Tommie Nuchelmans, Lars Spit

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube