Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 – VOC

vrijdag 22 november 2019 - 1e selectie


Zondag 24 november 2019 – 14.00u

We starten met een minuut stilte om een stem te maken tegen racisme. Dit lovenswaardige initiatief wordt van harte ondersteund door onze tegenstander VOC.

Rotterdamse Cricket- en Voetbal Vereeniging Volharding Olympia Combinatie is opgericht in 1895 en heeft in 2010 zijn 115 jarig bestaan gevierd.

Bij V.O.C. worden twee sporten beoefend. In de wintermaanden is dit voetbal en in de zomermaanden cricket. V.O.C. is de grootste voetbalvereniging van Rotterdam met 14 seniorenteams en meer dan 50 jeugdelftallen en de club heeft een traditie opgebouwd als een vereniging waar studentenelftallen zich thuis voelen.

Aan de jeugd wordt veel aandacht besteed en door daarin te investeren hoopt de vereniging deze voetballers zo lang mogelijk vast te houden. Dit is ook een uitgangspunt wat Quick’20 al jarenlang huldigt. Eerst eigen jeugd en zogenaamde spelers van buiten alleen als ze zichtbaar meerwaarde hebben ten opzichte van eigen spelers.

 

Quick’20 staat op een elfde plaats met 11 punten en een doelsaldo van plus één met 21 voor en 22 tegen. Het wordt weer tijd voor een driepunter na twee punten uit de laatste drie wedstrijden. De laatste thuiswedstrijd werd verloren van Emmen en daarmee verloor Quick’20 thuis haar ongeslagen status.

 

VOC werd vorig seizoen kampioen in de Eerste Klasse en staat als promovendus op de laatste plaats. Lange tijd moest het wachten op de eerste overwinning, maar in de laatste wedstrijd thuis tegen MSC werd op zaterdag 9 november de 1e overwinning geboekt en wat voor eentje, het werd 4-1.

 

In de Hoofdklasse kan iedereen van elkaar winnen blijkt wel na 10 wedstrijden. Quick’20 zal er alles aan doen om voor de derde keer te winnen thuis en VOC wil langzamerhand ook uit wel eens drie punten halen.

 

Selectiespeler Ruben d’Hollosy is inmiddels succesvol geopereerd aan de kruisbanden en meniscus en zijn herstel duurt zeker 9 maanden en heel Quick hoopt dat Ruben daarna een volwaardige eerste elftalspeler wordt. Selectie lid Jaap Oude Voshaar is afgelopen week van Zondag 1 naar Zaterdag 1 over gegaan en nu hopen dat hij zich daar naar een basisplaats kan knokken.

 

JO9-4 is zondag het team dat in de rust een onderlinge wedstrijd speelt en de 2 pupillen van de week levert.

_______________________________________________________________________

Arbitrale leiding

Scheidsrechter          : M. Krop

Ass.scheidsrechters :  C.D.R. van der Hul en D. Brondijk

_______________________________________________________________________

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube