Nieuws

Voorbeschouwing Bekerwedstrijd NEO – Quick’20

donderdag 14 november 2019 - 1e selectie


Morgenavond om 20.00 uur speelt Quick’20 uit tegen NEO een wedstrijd voor de districtsbeker.

NEO is opgericht in 1919 en bestaat dit jaar 100 jaar en het prachtige jubileumboek is te koop voor de symbolische prijs van € 19,19.
Quick’20 is net aan het honderdste jaar begonnen en ook daar wordt druk gewerkt aan de samenstelling van een jubileumboek dat zal worden aangeboden op de jubileumreceptie op zaterdag 24 oktober 2020.

NEO doet het goed in de Tweede Klasse waarnaar het in hun jubileumjaar promoveerde nadat het tien jaar op een lager niveau speelde. De terugkeer van NEO in de Tweede Klasse verloopt tot nu toe prima. Het team is na acht wedstrijden nog steeds ongeslagen en heeft al vijf keer gewonnen.
NEO overleefde de poule-fase van de eerste bekerronde en Quick’20 was de eerste ronde vrij geloot van poule-wedstrijden.

In de competitie komt Quick’20 in de Hoofdklasse in tegenstelling tot NEO nog niet voldoende uit de verf wat het spel en het aantal punten betreft. Met elf punten uit tien wedstrijden staat het op de 11e plek. Winst was er tweemaal en vijf gelijke spelen betekenen evenveel punten en voor de statistici onder ons, het was beter geweest als er vijf overwinningen waren behaald en vijf nederlagen waren geleden, want dan was het aantal punten 5 meer.
Gelijke spelen tellen niet echt aan in de totaalscore.

Keeper Bob Peterman, die het bij Quick’20 voortreffelijk doet, verdedigde vorig seizoen nog het doel van NEO en wil vast tegen zijn oude club laten zien dat zijn keuze om naar Quick’20 te gaan terecht is omdat hij ook op een hoger niveau een betrouwbare sluitpost is.

De verwachting is dat beide trainers wat spelers in gaan zetten die weinig aan spelen toekomen of terugkomen van blessures. Toch moet het uitgangspunt voor beide clubs zijn om zo ver mogelijk te komen in de beker en dat kan alleen door te winnen. En NEO is in de winning-mood en is als Tweedeklasser vast in voor een stunt door het in de Hoofdklasse spelende Quick’20 uit de beker te knikkeren.

Het duel wordt morgenavond gespeeld op de accommodatie van NEO op Sportpark ’t Wooldrik aan de Twickelerblokweg 9 te Borne.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube