Nieuws

Quick’20 ZA1 verslaat hekkensluiter ASC ’62

maandag 11 november 2019 - Senioren


In de vierde thuiswedstrijd is Quick ’20 ZA1 erin geslaagd haar derde overwinning te behalen. Tegenstander was hekkensluiter ASC ’62, dat kranig verweer bood, maar uiteindelijk toch het hoofd moest buigen. In de eerste helft golfde het spel op en neer en was er slechts sporadisch sprake van gevaarlijke aanvallen, die meestal ontstonden door balverlies. Zo werd ASC ’62 in de 14de minuut voor het eerst gevaarlijk na gevaarlijk balverlies op het middenveld, maar doelman Sander Vis wist door goed uitkomen de situatie te redden. In de tegenaanval, ingezet door een verre uittrap van Vis werd Lars Spit voor het eerst gevaarlijk, maar hij beging een overtreding. In de 17de minuut wist de Dalfsener doelman een gekraakt schot van Milan Braam onschadelijk te maken, maar ruim een minuut later was hij kansloos op een inzet van diezelfde Braam, die vrijkwam na goed voorbereidend (door-)kopwerk van Tommie Nuchelmans. Even leek het erop dat de Oldenzalers meteen door gingen drukken, toen Lars Spit op de achterlijn zijn  tegenstander het bos instuurde, maar de aanval leverde niets op. De wedstrijd kabbelde enigszins voort tot de 38ste minuut toen de gasten plotseling op gelijke hoogte kwamen: Rick van Faasen speelde zich vrij in de zestien en bracht  Chiel Pasman in stelling, die de bal kon aannemen en geplaatst in de rechterbovenhoek kon schieten.Ruststand dus 1-1.

Na de rust trokken de Oldenzalers wederom ten aanval en hadden pech, toen in de 54ste minuut Jurriën Mulder uit een vrije trap op de rand van de zestien met een gekruld schot de lat raakte. Zeven minuten later stond zowaar de stand 1-2 op het scorebord. Knullig uitverdedigen leverde een voorzet op Chiel Pasman op, die raak schoot en zijn tweede treffer liet aantekenen. Drie minuten later was het alweer gelijk: na een scrimmage kreeg Tommie Nuchelmans zijn voet tegen de bal en met een diagonaal schot liet hij zijn eerste treffer van het seizoen noteren. Andermaal trok de thuisploeg ten aanval, hetgeen in de 73ste minuut resulteerde in de tweede treffer van Nuchelmans. Hij rondde een combinatie met Lars Spit door het centrum koelbloedig af: 3-2. Nu moesten de bezoekers op zoek naar de gelijkmaker. Dit leverde gek genoeg vooral kansen op voor de thuisploeg. In de 79ste minuut liet Rick Groenewold bij een dieptepass de bal van zijn voet springen. Zes minuten later werd het fraaiste doelpunt van de middag gescoord. Rick Groenewold werd op de rechtervleugel vrijgespeeld en leverde een wonderschone voorzet af, die op zo mogelijk nog fraaier manier door aanvoerde Milan Braam werd ingekopt: 4-2, wedstrijd gespeeld. In de slotminuut nog de kers op de taart: Lars Spit werd in de diepte aangespeeld (op de rand van buitenspel) een wist met zijn snelheid zijn tegenstander van zich af te schudden en scoorde met een fraaie lob over de uitlopende Dalfsener doelman de 5-2. Al met al een verdiende overwinning voor de thuisploeg, die zich nestelt in de bovenste regionen. Volgende week is de ploeg vrij (bekerweekend). Dinsdagavond spelen de mannen van Tim Engbers een oefenwedstrijd in Denekamp tegen zondag tweedeklasser SDC’12 (20.00u) en zaterdag 23 november hervatten de Oldenzalers de competitie tegen OWIOS uit Oldebroek (Vondersweide, 15.00u).

Opstelling: Sander Vis, Engin Demir, Mats Winkelhuis, Joris Snijders, Jurrien Mulder, Milan Braam ©, Boyd Roord (Rick Groenewold), Hessel Oude Hengel,  Florian Boitelle (Willem Huitink), Tommie Nuchelmans (Lars Ketelaar), Lars Spit.

 

Foto’s Robert Molnar Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube