Nieuws

Nederlands elftal onder 20 neemt het 15 november in Oldenzaal op tegen Tsjechië

vrijdag 8 november 2019 - Algemeen


Voetbalvereniging Quick’20 bestaat in 2020 honderd jaar. De club trakteert dit jaar voetballiefhebbers op vier jeugdinterlands op eigen bodem. 

Aanstaande vrijdag 15 november is al weer de laatste wedstrijd uit de serie van vier die Quick’20 namens de KNVB mag organiseren. Speelde het Nederlands elftal onder 17 en 19 recentelijk tegen Frankrijk en België, nu is het de beurt aan Oranje onder 20, die het  in Oldenzaal opneemt tegen Tsjechië.

KNVB-coach Bert Konterman wil graag een goed resultaat neerzetten, want de afgelopen wedstrijden had er meer ingezeten. “Tegen Engeland waren we beter maar spelen we gelijk, tegen Duitsland zijn we beter maar gaan we uiteindelijk ten onder en ook tegen Portugal zijn we meer in balbezit en gevaarlijker, maar houden we er slechts een gelijkspel aan over.”

Volgens Konterman mist het team een stukje killersmentaliteit. Dat je dominant bent aan de bal en de meeste kansen krijgt, betekent niet per se dat je een wedstrijd wint, weet ook Konterman. “We moeten onszelf gaan leren belonen. Daar gaan we tegen Tsjechië aan werken.”

Konterman heeft de definitieve selectie van het Nederlands elftal voor spelers onder 20 jaar bekendgemaakt. Op het hoofdveld van Quick’20 komen de toptalenten van Ajax, PSV, AZ en andere gerenommeerde clubs in actie. Namens FC Twente zijn Ennio van der Gouw en Godfried Roemeratoe geselecteerd. En Navajo Bakboord is namens Heracles Almelo van de partij.

Het duel van Onder 20 tegen Tsjechië op sportpark Vondersweijde begint aanstaande vrijdag om 18.30 uur. De entree is gratis.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube