Nieuws

Quick’20 ZA1 komt (iets) te kort tegen WVF

dinsdag 5 november 2019 - Senioren


Vanaf de eerste minuut liet de ploeg uit Oldenzaal haar intenties zien: WVF verrassen en de goede serie resultaten voortzetten. Op aangeven van Lars Ketelaar was Lars Spit reeds in genoemde minuut gevaarlijk, maar zijn schot ging over het Zwolse doel. Enkele minuten later moest de Oldenzaalse doelman reddend optreden bij  een gevaarlijke aanval van de Zwollenaren. Hierna neutraliseerden beide ploegen elkaar, met over en weer af en toe gevaarlijke aanvallen. Dit spelbeeld bleef zo tot de 30ste minuut, toen een gevaarlijke Zwolse aanval over rechts leidde tot een scherpe voorzet, waarbij de Oldenzaalse defensie werd verrast en ongelukkigerwijs Mats Winkelhuis in een poging om het gevaar af te wenden de bal achter zijn eigen doelman kopte: 1-0. De bezoekers kregen 7 minuten later hun beste kans toen een vlotte combinatie tussen Tommie Nuchelmans en Lars Spit de Zwolse verdediging deed splijten en laatstgenoemde een uitgelezen kans kreeg op de gelijkmaker, maar hij besloot met een schot in het zijnet. Dus werd de rust gehaald met een 1-0 stand.

 

De tweede helft begon meteen explosief, toen in de 48ste minuut de Zwollenaren op 2-0 kwamen. Een afgeslagen aanval, waarbij Sander Vis aanvankelijk de angel uit de aanval leek te hebben gehaald, werd besloten met een afstandsschot over de Oldenzaalse defensie, dat doeltreffend bleek. De bezoekers gingen nu op zoek naar de aansluitingstreffer en stonden dientengevolge iets meer ruimte toe aan de Zwolse ploeg. Dit leidde in de 61ste minuut tot de 3-0: een diepe bal op de spits werd niet (goed) onderschept door de Oldenzaalse verdediging en zodoende kon de spits ongehinderd op Sander Vis af gaan. Hij liet dit buitenkansje niet aan zich voorbijgaan en klopte de Oldenzaalse doelman met en bekeken schot. Luttele minuten daarna wisten de Oldenzalers tegen te scoren en maakte Joris Snijders de 3-1. De ploeg van Tim Engbers zette nog eens aan en kwam warempel in de 72ste minuut tot 3-2 terug door een fraai afstandsschot van Florian Boitelle. Hierna bracht de Oldenzaalse trainer nog twee verse offensieve krachten in met Willem Huitink en Tim Kempers en slaagden de Oldenzalers erin om de thuisploeg in de verdrukking te brengen en een reeks van kansjes te creëren, waarvan de laatste in de absolute slotfase tot Tim Kempers de 3-3 op zijn voet had, maar ongelukkigerwijze de bal niet goed trof die tot grote Zwolse opluchting naast de paal belandde.

Resumé van deze wedstrijd: de bezoekers hebben hun huid duur verkocht, maar (helaas) werden zij  niet beloond met een puntendeling. Volgende week ontvangt Quick ’20 ZA1 op sportpark Vondersweide laagvlieger ASC ’62, dat in dit weekend zijn eerste driepunter binnenbracht. De ploeg is door laatstgenoemd resultaat gewaarschuwd en zal moeten waken voor onderschatting.

 

Opstelling: Sander Vis, Mats Winkelhuis, Lars Ketelaar (Willem Huitink), Jurrien Mulder, Joris Snijders, Hessel Oude Hengel, Milan Braam ©, Boyd Roord (Tim Kempers), Rick Groenewold (Florian Boitelle), Tommie Nuchelmans, Lars Spit.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube