Nieuws

Quick’20 voetbalt 35 minuten redelijk en schiet daarna bedenkelijk tekort

maandag 4 november 2019 - 1e selectie


Quick’20 heeft de thuiswedstrijd tegen vv Emmen door eigen schuld met 3-4 verloren. Quick’20 begon goed aan de wedstrijd en kwam na een kwartier op voorsprong door Luuk Geelen die met een verwoestend afstandsschot de 1-0 maakte. Hij maakte zijn tweede van het seizoen.

In de 7e en 11e minuut had Quick’20 al goede kansen op een doelpunt en na de 1-0 waren er meerdere mogelijkheden voor o.a. Frank Eulderink en Dylan Rickhoff om de voorsprong te vergroten. Combinaties werden soms te lang doorgevoerd en Quick’20 haalde te weinig rendement uit het veldoverwicht.

Na 35 minuten leek het of Quick’20 al dacht de wedstrijd te winnen.
Door de omzetting van de speelwijze van Emmen van een 4-4-2 naar een 4-3-3 systeem kreeg die ploeg ineens vleugels en ging het vanaf dat moment beter spelen. De ploegen gingen aan de thee met een 1-0 ruststand.

In de 2e helft kreeg Quick’20 meteen twee kleine kansen. Vanaf de 54e minuut braken de 10 gekke minuten aan in het voordeel van Emmen wat het duel snel naar zich toe trok. Eerst was het Patrick Eberhard die in een tijdsbestek van twee minuten even zo vaak wist te scoren. Negen minuten later zorgde Thom Alders voor de 1-3 en leek het duel gespeeld.

Quick’20 toonde toch veerkracht door 10 minuten voor het einde van de reguliere speeltijd de 2-3 te scoren via de voor verdediger Jelle Leenders ingevallen aanvaller Cem Köse. De vreugde was van korte duur want een vrije trap van Emmen van 18 meter ging tot ontzetting van de Quick-aanhang door de handen van keeper Bob Peterman, 2-4. Bob speelde toch een ongelukkige wedstrijd en zijn blunder leek de nekslag voor Quick’20.

Eén minuut later was het opnieuw Cem Köse die een mooie dieptepass van Melvin Degenaar fraai verzilverde, 3-4. Het leek of Quick’20 nu pas wakker werd want het zocht met alle macht naar de gelijkmaker die in blessuretijd gemakkelijk had kunnen vallen als een mooie voorzet van Frank Eulderink wat zuiverder was geraakt door Cem, die daarmee een hattrick had kunnen scoren. Zo ver kwam het niet, waardoor Quick’20 een na 35 minuten zeker lijkende overwinning in het vervolg van de wedstrijd volledig uit handen gaf en de tijd was uiteindelijk tekort om nog gelijk te spelen.

Quick’20 verloor voor het eerst dit seizoen een thuiswedstrijd.
Wat opvalt is dat Quick’20 nog steeds niet de juiste teamopstelling lijkt te hebben gevonden en dat is toch merkwaardig na 9 duels. Er zijn spelers die zichtbaar moeite hebben met hun positie en wellicht komen die op een andere plek beter tot hun recht. Inzet is er wel, alleen ontbreekt de killersmentaliteit bij het team en zal er meer als eenheid moeten worden gespeeld.

In de eerste periode resteert er nog één wedstrijd, zondag uit bij Be Quick 1887 dat evenals Quick’20 10 punten heeft. Het zou mooi zijn daar de 1e periode winnend af te sluiten en daarna met een “schone” lei te beginnen aan de tweede.

Quick’20 – Emmen 3-4 (1-0)
15. Geelen 1-0, 54. Eberhard 1-1, 56. Eberhard 1-2, 64. Alders 1-3, 80. Köse 2-3, 82. Arts 2-4, 83. Köse 3-4.

Quick‘20: Peterman, Geelen, Zwienenberg, Leenders (63. Köse), van Houten, Stolker, Kemna, Wevers (77. Ilia), Degenaar, Rickhoff, Eulderink.

Foto’s Robert Molnar klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube