Nieuws

Onthutsend zwak de Tubanters VE1 is geen partij voor Quick ’20 VE1

maandag 4 november 2019 - Senioren


Vandaag wedstrijd nummer 6. Een uitwedstrijd tegen de Tubanters VE1. Om 8.45 uur worden we verwacht bij stads café Moatman. We kunnen niet bij Rouwhorst terecht, omdat Klavertje Vier alles weer heeft afgehuurd voor de jaarlijkse herenzitting.

Rond de klok van 9 uur vertrekken we richting Enschede. Na een voorspoedige autorit komen we bij Tubanters aan en horen we dat we op “echt” gras voetballen. We gaan de kleedkamer in. Nou ja kleedkamer. Het is een heel klein hok, waar de verwarming heel hoog staat. Geen raam open kan. Lekker warm dus. Dan maar snel omkleden en ‘rap noar boet’n henne’. We beginnen aan de warming up. Het weer is goed, het veld ligt er redelijk bij, wat kan er nu nog mis gaan.

Tegen 10 uur worden de aanvoerders door de scheids geroepen. De verplichtingen worden afgehandeld en Tubanters mag beginnen aan de wedstrijd. We voetballen gelijk makkelijk en laten het balletje makkelijk rond gaan. Niet dat het tempo gelijk hoog ligt, maar we komen er een aantal keer makkelijk door. Na een kwartiertje is het raak. ‘Mits’ schat een diepe bal van Postma goed in en rond beheerst af. 0-1. We blijven de bovenliggende partij en voetballen makkelijk. Niet veel later is het weer raak. Agterbos laat zien, wat er wordt verwacht van een sterke spits. Door goed zijn lichaam te gebruiken, maakt hij ruimte voor zichzelf. Ook hij rond beheerst af. 0-2. 10 minuten voor de rust is weer raak. Nu is Weusthof degene die mag afronden. 0-3. We halen verder zonder problemen de rust. Wat wel opvalt, is dat de irritatie bij tegenstander lichtelijk oploopt. We krijgen nog een kans. Een vrije trap van Weusthof belandt op de lat. De scheids vindt het verder wel goed zo en fluit voor de rust.

In de rust geeft Dorenbusch aan dat dit toch wel een tegenstander is, waarvan dik gewonnen moet worden. Het tempo moet omhoog en dan moet het goed komen. Met 2 verse krachten beginnen we aan de 2e helft. Veltmann vervangt Bijen en Nordkamp komt er in voor Wolbers. We zijn koud onderweg in de 2e helft of ‘Mits’ heeft zijn 2e doelpunt te pakken. Wederom wordt hij diep gestuurd en weer is hij zijn tegenstander te snel af. De keeper is ook kansloos. 0-4. Daarna wordt het er niet beter op. We proberen het wel, maar het tempo ligt te laag. Na een kwartier spelen komt Steenbeeke de goed spelende Tijdhof vervangen. Nog steeds geen kans weggegeven. De irritatie bij een aantal spelers van Tubanters stijgt hierdoor. Met name Postma heeft hier last van binnen een tijdsbestek van 5 minuten heeft hij een aanslag op zijn enkels overleefd en een natrappende beweging in zijn edele delen. De scheids stond er bij beide incidenten met de neus bovenop. Helaas 2 keer ziet hij niets. In plaats van een rode kaart voor de natrappende speler, krijgt Postma een gele kaart voor aanmerkingen op de leiding. Hij mag volgens de scheids even 10 minuten afkoelen. Ook met tien man blijven we eenvoudig de betere. We krijgen nog geen kans tegen. Na 10 minuten mag Postma er weer in en zetten we nog even aan. Dit resulteert in nog 1 doelpunt. Wel een wonderschone, gemaakt door Gelhevert. 0-5. Dit is tevens de eindstand. Want 5 minuten na dit doelpunt is het afgelopen.

Een simpele overwinning tegen een toch wel sportieve tegenstander (uitzonderingen daargelaten). Volgende week wedstrijd 7. Uit naar Manderveen.

Opstelling Quick 20 VE1.

W. Boomkamp, Wanink, Tijdhof (Steenbeeke /50), Bijen ((Veltmann/35), Huitink, Gelhevert, Postma, Wolbers (Nordkamp /35), Weusthof, Agterbos (C), M. Boomkamp.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube