Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 – Emmen

zaterdag 2 november 2019 - 1e selectie


Met Emmen ontmoeten we een hele oude tegenstander uit de eerste periode van Quick’20 in de Hoofdklasse eind jaren 70 en begin jaren 80 uit de vorige eeuw. Emmen was vaak een niet te kloppen tegenstander die toen nog geen betaalde afdeling kende. Emmen is opgericht in 1925 en speelde van 1974 tot 1985 onafgebroken in de Hoofdklasse en in het seizoen 1985-1986 werd de profclub FC Emmen opgericht, ontstaan uit de amateurafdeling.

Na drie seizoenen werd de amateurafdeling nieuw leven ingeblazen en sinds die tijd bestaat de VV Emmen, wat naast het stadion van de betaalde club speelt.

 

De amateurtak van Emmen is afgelopen seizoen kampioen geworden van de Eerste Klasse en speelt nu in de Hoofdklasse. Afgelopen maandag 28 oktober werd bekend dat hoofdtrainer Hendrik Oosting de club aan het einde van dit seizoen na drie jaren verlaat.

 

Emmen bezet de 15e plaats op de ranglijst en Quick’20 de 10e.

Beide teams hebben 8 wedstrijden gespeeld.
Emmen heeft 5 punten, 1 x winst, 2x gelijk en 5x verlies. Doelsaldo van minus 9 met 23 voor en 32 tegen.

Quick’20 heeft 10 punten door 2 x winst (allebei thuis), 4 x gelijk (2 x thuis) en 2 keer verlies uit. Doelsaldo van nul met 17 voor en 17 tegen.

 

Als we naar het aantal doelpunten voor en tegen bij Emmen kijken dan lijkt het zondag een doelpuntrijke wedstrijd te worden. Emmen heeft maar in één van haar 8 duels zelf niet gescoord. Er werd een keer met 4-3 gewonnen en eenmaal met dezelfde cijfers verloren en verder zien we uitslagen van 6-6 en 5-8.

Bij Quick’20 vielen er in het duel tegen de huidige koploper Hoogeveen 9 doelpunten, Quick’20 won thuis met 5-4.

 

Quick’20 moet morgen winnen van Emmen om aansluiting te houden met de middenmoot. Ook is het thuis ongeslagen en het zou mooi zijn als dat na de wedstrijd van morgen nog zo is  en dan wordt het tijd om binnenkort ook  de eerste overwinning uit op te halen.

_____________________________________________________________

Arbitrale leiding

Scheidsrechter          : W. Wiersma

Ass.scheidsrechters :  D. Reinshagen en R. Westenberg

_____________________________________________________________

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube