Nieuws

Gelijkspel bij Quick ’20 ZA1 tegen VSCO ’61

dinsdag 29 oktober 2019 - Senioren


Voor de derde thuiswedstrijd kon coach Tim Engbers niet beschikken over Joris Snijders (vakantie) en Engin Demir (geschorst). Jurrien Mulder maakte daarom zijn rentree in de basiself en wel op een voor hem ongewone positie: links achterin. Op een zonovergoten sportpark Vondersweide blies scheidsrechter Braaksma de wedstrijd op gang.

Na de fase van aftasten ging her spel op en neer zonder dat één ploeg een duidelijk stempel kon drukken op de wedstrijd. Het duurde tot de 31ste minuut voordat er een echt gevaarlijke kans viel te noteren. Een Oosterwoldse verdediger verslikte zich op de achterlijn in de doortastendheid van Lars Spit, die hem de bal ontfutselde en met een prachtige krul de bal op de lat deponeerde. De bezoekers braken af en toe gevaarlijk uit, zoals in de 36ste minuut, maar de bal werd over geschoten. In de 41ste minuut wist Spit Lennart Jansink te bereiken met een slim steekballetje, maar Jansink kwam net te kort om de Oosterwoldse goalie te verrassen. Zo werd de rust bereikt met een brilstand.

 

Na de rust eigenlijk hetzelfde spelbeeld. Lars Spit schoot de bal van zo’n 20 meter naast het doel en VSCO ‘61zag een gevaarlijke kopbal in de 63ste minuut gestopt door doelman Sander Vis. In de 66ste minuut kregen de bezoekers hun grootste kans: Luca Veldhoen kon bijna alleen op doelman Vis af, maar hij strandde op de doelman mede doordat Mats Winkelhuis erin slaagde om het hem bijzonder moeilijk te maken. De spanning bleef en het duurde tot de 83ste minuut totdat er een doelpunt viel.

Uit een slim steekballetje van Jurrien Mulder werd captain Milan Braam vrijgespeeld en hij verschalkte doelman Arjen ten Klooster met een diagonaal schot: 1-0. In de 89ste minuut strandde dezelfde Braam op de Oosterwoldse doelman en de wedstrijd leek met een (kleine) overwinning voor de thuisploeg te eindigen, maar in de eerste minuut van de blessuretijd ging de bal op de stip na een (onnodige) overtreding op Bart Schoonhoven. Aanvoerder Rick Pul benutte dit buitenkansje feilloos, waardoor beide ploegen één punt overhielden aan dit toch wel boeiende duel. Volgende week wacht de mannen van Tim Engbers de lastige uitwedstrijd tegen (mede)koploper WVF uit Zwolle.

 

 

Opstelling: Sander Vis, Mats Winkelhuis, Wes Beuvink, Lars Ketelaar, Jurrien Mulder, Milan Braam ©, Lars Spit, Hessel Oude Hengel, Rick Groenewold (Florian Boitelle), Tommie Nuchelmans, Lennart Jansink.

Foto’s Robert Molnar klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube