Nieuws

Quick ’20 VE1 wint, bij afwezigheid van vaste leider, met duidelijke cijfers van de nummer 2

maandag 28 oktober 2019 - Senioren


Quick ’20 VE1 wint, bij afwezigheid van vaste leider,  met duidelijke cijfers van de nummer 2.

Vandaag wedstrijd nummer 5. Een thuiswedstrijd tegen Reutum VE1. Er stond heel wat op het spel vandaag. Voor Reutum de aansluiting met de koploper en voor Quick de aansluiting met de subtop. Tussen 9 uur en kwart over 9 druppelen de spelers binnen.  Bij afwezigheid van de vaste leider Tijdhof (hij is versterkingen aan het zoeken in Portugal) wordt alles scherp in de gaten gehouden door Agterbos en Dorenbusch. Wie is er te laat en hoe is de fysieke gesteldheid van de meesten? Doordat Raimond Postma vandaag als gastspeler meedoet, zijn er voldoende spelers aanwezig. Iets voor half 10 wordt de gang naar de kleedkamer gemaakt. Agterbos houdt nog even een speech en hij leest nog eventjes een gelukstelegram vanuit Portugal voor. De opstelling wordt ook vast bekend gemaakt. We kunnen richting het veld voor de warming up.

Rond 10 uur worden de aanvoerders bij de scheids geroepen voor de plichtplegingen. In de tussentijd heeft C. Engbers nog vier punten waar we op moeten letten. Eentje is toch wel het noemen waard. “Een voor allen, allen voor een.” Met dit in het achterhoofd beginnen we aan de wedstrijd. Gelijk vanaf het begin is duidelijk waarom Reutum 2e staat. Het is een ploeg die wil voetballen en dit dan ook probeert te doen. We voetballen gelijk mee en zitten als team ook wel gelijk lekker in de wedstrijd. Niet dat we grote kansen creëren, we geven ook niets weg. Halverwege de 1e helft komen we ietwat gelukkig op 1-0. ‘Mits wordt aan de linkerkant diep gestuurd. Hij haalt de achterlijn en legt keurig terug. De linksback van Reutum is er als de kippen bij en passeert de verbouwereerde keeper. Dit is een startsein voor 20 minuten hoogstaand voetbal. We creëren kansen en er worden er 2 benut.  De 2-0 is een wonderschoon doelpunt van Zuurwelle. Uit een corner van Nordkamp, legt hij, vanaf de zestien,  met veel gevoel over keeper in de hoek. Bij de 3-0 geeft de scheids na een overtreding op Lewerissa heel goed voordeel, waarna Postma koeltjes afrond. 5 minuten later is de rust bereikt.
In de rust worden  er behoorlijk wat complimenten uitgedeeld, maar moeten we wel bij de les blijven. We zijn er nog niet. Met 2 verse krachten,  Arends voor Wanink en Weusthof voor ‘Mits’ Boomkamp beginnen we aan de 2e helft. De bedoelingen van Reutum zijn ook gelijk duidelijk. Zo snel mogelijk de 3-1 maken. We komen redelijk onder druk te staan en houden de bal even niet meer in de ploeg. Reutum creërt ook een aantal  kansen.  Gelukkig voor ons hebben ze het vizier vandaag niet op scherp staan. Na een kwartier spelen wordt het, eigenlijk uit het niets, 4-0. De bal wordt verkeerd teruggespeeld en Postma kan alleen op de keeper af. Met een leep ‘stiffie’ verschalkt hij de keeper. Hierna wordt de puik spelende Zuurwelle gewisseld.  Gelhevert vervangt hem. Uit een mooie counter, over meerdere schijven,  doet Weusthof ook een duit in het zakje. Hij schuift de bal beheerst in de verre hoek. 5-0. Reutum blijft het proberen en scoort toch nog de eretreffer. 5-1. Het laatste woord is echter aan Agterbos.  Een slim genomen vrije trap van Nordkamp,  wordt op waarde geschat door Postma. Die ziet Agterbos geheel vrijstaan en biedt hem een niet te missen kans. Dit doet Agterbos dan ook niet. 6-1. Dit is dan ook gelijk het laatste wapenfeit van Postma.  Moegestreden wordt hij naar de kant gehaald en mag ‘Mits’ de laatste 10 minuten nog mag volmaken.  Er wordt niet meer gescoord en na 90 minuten sportief voetbal is de terechte overwinning een feit.
Opstelling VE1:
W. Boomkamp, Wanink (Arends/45), Bijen, Zuurwelle (Gelhevert/68), Huitink, Lewerissa, van Veelen, Nordkamp, M. Boomkamp (Weusthof/45), Agterbos (C), Postma (M. Boomkamp/80)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube