Nieuws

Quick’20 O19-3 speelt verdienstelijk gelijk tegen Sparta Enschede O19-3

zaterdag 26 oktober 2019 - JO19-3


Op een zonnig sportpark Schreurserve – Sparta trappen we om 14.30 uur af. Quick’20 begint heel goed aan de wedstrijd. Niek is sterk aan de bal en zorgt voor een goede voortzetting. Zo stuurt hij Maarten weg richting het doel van de tegenstander die door de verdedigers naar buiten wordt gedwongen, maar met een mooie actie speelt hij zich vrij en geeft Thijs een niet te missen kans, maar helaas raakt Thijs de bal met zijn hak waardoor de doelpoging langs de verkeerde kant van de paal gaat. Met een kwartier op de klok ontvangt Thijs de bal van Niek en op het juiste moment geeft hij de bal breed op Maarten die 1 op 1 met de doelman niet faalt en de 0-1 laat noteren.

 

Na de 0-1 krijgt Quick’20 meerdere kansen om de voorsprong te vergroten, maar door onzorgvuldigheid in de afronding blijft het maar 0-1. Rond het halfuur krijgt Sparta E. hulp uit verwachte hoek. Na niet meer dan een botsinkje wijst, tot ontsteltenis van de staf van Quick’20, de leidsman naar de stip. Het cadeautje wordt maar al te graag uitgepakt door Sparta E. 1-1.

 

Na de 1-1 sluipt de onzekerheid weer in de ploeg uit Oldenzaal. Ballen komen niet meer aan en er is een hoop onrust. Sparta E., dat niet groots speelt, neemt de regie over en zes minuten na de 1-1 ligt de bal er alweer in 2-1. Met deze stand wordt er dan ook gerust.

 

Na de rust ontstaat er een spannende wedstrijd. Quick’20 speelt niet heel goed, maar steekt wel heel veel energie in de wedstrijd. Duels worden weer gewonnen en langzaam komt er weer een beetje vertrouwen terug. Binnen tien minuten maakt Maarten zijn tweede van de middag. Op aangeven van Niek laat hij de doelman kansloos. Toch weet Sparta E. weer heel snel het voordeel naar hun toe te trekken en komen op 3-2.

 

In een spannende fase waar het voetbal niet altijd even goed is komt Quick’20 toch weer op gelijke hoogte. Het is weer goudhaantje Maarten die na een afgeslagen aanval de bal oppikt en met een geplaatst schot richting de kruising het keepertje van Sparta E. kansloos laat 3-3. Ook nu weet Sparta E. direct te antwoorden, want na vier minuten scoren zij de 4-3.

 

Omslagmoment van de wedstijd komt vlak na de 4-3. Eerst verliest Wouter aan de linkerkant het duel van de rechterspits van Sparta E.. Gelukkig weet diezelfde Wouter met een uiterste inspanning het schot van de spits te kraken. In de uitbraak die volgt stelt Maarten met een perfecte steekbal Koen instaat om de 4-4 te maken. De laatste tien minuten heeft Quick’20 een licht overwicht, maar wordt er niet meer gescoord.

 

Samenvattend: Aan de hand van de uitblinkende aanvoerder Maarten is het eerste punt in drie wedstrijden een feit. Vooral in de tweede helft is er heel erg hard gewerkt en veerkracht getoond. De keuzes aan de bal en zonder bal zullen nog wel beter moeten om ook een wedstrijd winnend af te kunnen sluiten.

 

Volgende week ontvangen wij op Sportpark Vondersweijde DTC ’07 O19-1 dat 5 punten uit evenveel wedstrijden heeft gehaald.

 

Wedstrijdverloop:

 

16′       0-1       Maarten (Thijs)

27′       1-1       Speler Sparta E. (Penalty)

35′       2-1       Speler Sparta E.

46′       Petter voor Wes

46′       Benk voor Quinten

52′       2-2       Maarten (Niek)

61′       3-2       Speler Sparta E.

73′       3-3       Maarten

74′       Wes voor Joost

77′       4-3       Speler Sparta E.

79′       4-4       Koen (Maarten)

87′       Quinten voor Niek

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube