Nieuws

Mooie overwinning van Quick ’20 ZA1 op Vroomshoopse Boys

dinsdag 22 oktober 2019 - Senioren


Het zaterdagelftal van Quick ’20 heeft afgelopen zaterdag op sportpark De Bosrand in Vroomshoop een fraaie overwinning behaald op de plaatselijke tweedeklasser Vroomshoopse Boys. Na een openingsfase waarin beide elftallen elkaar aftastten, maakten de bezoekers duidelijk dat zij voor drie punten gekomen waren. Vooral de snelheid en behendigheid van Lars Spit bezorgden de Vroomshoopse defensie kopzorgen, terwijl daarentegen de Oldenzaalse defensie rond Wes Beuvink en Joris Snijders gemakkelijk elke aanvallende poging van de Vroomshoopse Boys onschadelijk wisten te maken. In de tiende minuut verslikte de verdediging van de thuisploeg zich in de snelheid van genoemde Lars Spit, die vrij op het vijandelijke doel af kon gaan, maar zijn geniale lob over de keeper belandde op de lat. Een luttel aantal minuten later belandde een Robbenachtige actie van Milan Braam op de kruising en kon de doelman de rebound van Tommie Nuchelmans met de nodige geluk pareren.

 

Tekenend was dat het eerste aanvallende wapenfeit van de thuisploeg in de 22ste minuut te noteren viel: een voorzet werd (ruim) naast gekopt. Twee minuten later wist Rick Groenewold met een steekpassje Milan Braam te bereiken, maar andermaal liep dit op niets uit. Na een voorzet van Lars Spit op Tommie Nuchelmans claimden de Oldenzalers hands bij de inzet van Nuchelmans, maar dit was door scheidsrechter Gidding uit Oosterbeek niet waargenomen, dus resulteerde dit niet in een penalty. DE thuisploeg zag bij de schaarse goede aanvallen een schot uit de tweede lijn ruim naast het doel van Sander Vis gaan. In de 40ste minuut belandde de bal bij een vlot lopende aanval bij Lennart Jansink aan de linker flank. Jansink trok naar binnen en besloot met een bekeken schot in de rechterhoek, de doelman van de thuisploeg kansloos latend, resulterend in een verdiende 0-1 voorsprong. Met deze stand werd de rust gehaald.

 

Na de rust vergrootte de thuisploeg haar inspanningen om tot de gelijkmaker te komen en was daar in de 62ste minuut dichtbij, maar Sander Vis bleek dit maal onverslaanbaar te zijn, ook een minuut later ranselde hij een schot van dichtbij over de goal. De bezoekers bleven gevaarlijk via de snelle Lars Spit die in de 70ste minuut over schoot en in de 73ste minuut pech had toen hij de paal raakte.

 

In het vervolg kabbelde de wedstrijd een beetje voort. De thuisploeg miste het vernuft om het de Oldenzalers extreem moeilijk te maken, totdat Engin Demir in de 82ste minuut bij een poging de bal binnen de lijnen te houden van rechter Gidding de rode kaart ontving. Maar zelfs met een man meer slaagde de thuisploeg er niet in om gevaar te stichten voor het doel van de zeer alerte doelman Sander Vis. Hun laatste wapenfeit was andermaal een schot naast de goal, waardoor de derde zege van de ploeg van Tim Engbers een feit was. Volgende week neemt de Oldenzaalse ploeg het op tegen VSCO ’61 uit Oosterwolde; sportpark Vondersweide, aanvang 15.00u.

Opstelling: Sander Vis, Lars Ketelaar, Wes Beuvink, Tommie Nuchelmans (Boyd Roord), Milan Braam ©, Engin Demir, Hessel Oude Hengel, Lennart Jansink, Joris Snijders, Rick Groenewold (Jurrien Mulder), Lars Spit.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube