Nieuws

Knappe overwinning van Quick’20 ZA1: 4-2 tegen PH

maandag 14 oktober 2019 - Senioren


Onder ideale omstandigheden traden beide ploegen aan op veld 2 van sportpark Vondersweide. Dit in verband met het feit dat Quick ’20 ZO1 ’s avonds mocht aantreden tegen Alphense Boys. De leiding van de wedstrijd was in de bekwame handen van scheidsrechter Frans Assink.

De thuisploeg slaagde ditmaal in datgene, wat zij in het afgelopen seizoen in de klasse 3D niet voor elkaar had gekregen, namelijk winnen tegen de ploeg uit Almelo.

Net als in het afgelopen seizoen greep de thuisploeg meteen het initiatief en speelde vervolgens een ijzersterke eerste helft en belangrijker nog zij wist zichzelf ook te belonen met doelpunten. Vooral over de flanken was de thuisploeg gevaarlijk, maar het voorbereidende werk van Lennart Jansink, Lars Spit en Engin Demir kreeg geen succesvolle afsluiting. De eerste keer dat Engin Demir over de flanken doorkwam wist hij Milan Braam te bereiken, maar deze besloot met een diagonaal schot dat voorlangs ging. Een voorzet van de onvermoeibare en ijzersterk spelende Hessel Oude Hengel, die een bal op de achterlijn veroverde, ging ook de mist in. Daartegenover stelden de bezoekers teleur en konden in de eerste helft nauwelijks een vuist maken. Zij beperkten zich tot lange, diagonale crossballen in de hoop dat er een keer één goed zou vallen en zodoende gevaar te stichten. Na ongeveer een half uur kwam de thuisploeg (terecht) op voorsprong: een afgeslagen aanval werd gevolgd door een hernieuwde inzet van Engin Demir, vervolgens doorgekopt door Tommie Nuchelmans en bereikte tenslotte Rick Groenewold, die koelbloedig afrondde: 1-0. PH kwam intussen niet verder dan een kopbal naast. De mannen van Tim Engbers bleven gecontroleerd aanvallen en werden vlak voor rust beloond met een tweede doelpunt. Een vrije schop van links werd door Lennart Jansink indraaiend ingebracht richting   de tweede paal. Onderweg werd de bal geschampt door het hoofd van Joris Snijders en de bal plofte in het Almelose  doel: 2-0. Bij deze stand gingen beide ploegen aan de  thee.

 

In de tweede helft was het zaak voor de thuisploeg deze stand te handhaven, dan wel uit te bouwen, maar slechts een paar  minuten naar rust maakten de bezoekers er weer een wedstrijd van: met een mooie aanval over rechts met een dito voorzet, die door de spits werd teruggelegd, werd op fraaie wijze met een diagonaal schot in de kruising afgerond: 2-1. Even leken de Almeloërs, die duidelijk hun strategie hadden aangepast, de wedstrijd geheel in evenwicht te zullen brengen. In deze fase ‘vergaten’de Oldenzalers te voetballen en waren meer met randzaken bezig. Totdat een diepe bal werd doorgekopt door Tommie Nuchelmans en door de laatste man van PH verkeerd werd beoordeeld. Hij vergiste zich duidelijk in de snelheid en het opportunisme van de ijzersterk spelende Lars Spit. Spit wist eerder bij de bal te komen dan de Almelose goalie: 3-1. Opnieuw wist PH vervolgens de druk op het doel van Sander Vis op te voeren en uit een corner viel de 3-2-aansluitingstreffer door een misverstand tussen de doelman en zijn verdediging, waarna een Almelose voorwaartse van dichtbij de 3-2 kon aantekenen. Even dreigde de wedstrijd weer te kantelen, maar toen de thuisploeg relatief snel de 4-2 op het bord kon zetten via een prachtige aanval was het wel gedaan met de Almelose tegenstand. Een steekballetje van Engin Demir op captain Milan Braam werd door laatstgenoemde uitstekend terug gelegd op Lennart Jansink, die vrij simpel de bal in het doel kon schuiven: 4-2. Hierna lieten de mannen van Tim Engbers niets meer aanbranden en werd de wedstrijd besloten met een verdiende overwinning. Coach Engbers zal tevreden zijn geweest over het spel in de eerste helft en nu is het zaak deze lijn door te zetten in de komende wedstrijden, waarin het ook wel goed zou zijn om het goede spel langer dan één helft te laten duren. Komende week gaan de Oldenzalers op bezoek bij Vroomshoopse Boys.

 

Opstelling: Sander Vis, Engin Demir, Mats Winkelhuis, Joris Snijders, Wes Beuvink, Milan Braam ©, Hessel Oude Hengel, Lars Spit, Rick Groenewold, Lennart Jansink, Tommie Nuchelmans.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube