Nieuws

Quick’20 thuis nog ongeslagen na zwaarbevochten en verdiende 3-2 zege

zondag 13 oktober 2019 - 1e selectie


De wedstrijd begon met een sterk spelend Alphense Boys, dat ook direct twee kansen kreeg. Het leek een wake-up call voor Quick ’20,  dat direct daarna zelf een grote kans creëerde. Frank Eulderink passeerde zijn tegenstander op snelheid en vanaf rechts schoot hij precies op de linker paal.
Na 17 minuten was het wel raak, toen na een goede actie van Frank over de rechterkant, Jelle Leenders eerst miste maar daarna in de rebound Quick’20 op 1-0 zette,

Quick’20 gaf de voorsprong snel weg en dat was al de derde keer dit seizoen in een thuiswedstrijd. Arjan Ouwendijk scoorde in de 21ste minuut voor de bezoekers. De fase direct na de gelijkmaker was duidelijk voor Alphense Boys, dat meerdere kleine kansen kreeg. Pijnlijk was het te zien dat de bal uit een corner en een voorzet van Quick’20 direct over de achterlijn werd geschoten zonder voor het doel te komen. Quick’20 krabbelde de laatste 10 minuten voor rust weer overeind en een fraaie voorzet van Frank vanaf de achterlijn had een beter lot verdiend, Jip Kemna liet de mooie kans onbenut.

Quick ’20 kwam scherp uit de rust en wist dat snel om te zetten in een doelpunt. In de 50ste minuut tekende Jip Kemna voor de 2-1 uit een strafschop. Eerst schoot hij hoog over, hij mocht de penalty overnemen en nu schoot hij in de herkansing de bal keihard onhoudbaar in de linker benedenhoek.

Lees wat hierover op de site van Alphense Boys staat:
“Breekpunt in Oldenzaal was vlak na rust een penalty tegen, na een ongelukkige handsbal, bij een 1-1 stand. Nadat Jip Kemna de bal over had geschoten, mocht de speler om discutabele reden nog een keer aanleggen en toen was het wél raak. Dat was al een cadeau voor de jarige thuisclub (precies 99 jaar deze avond) en wat vooral verwonderlijk was, was dat Kemna de pingel opnieuw mocht nemen nadat hij bij de eerste poging de bal hoog over schoot. Scheidsrechter Schaper beschuldigde de Boys-spelers ervan te vroeg te zijn ingelopen. Feit was dat Kemna wel heel lang over zijn aanloop deed en deze – tegen de regels in – drie keer onderbrak. De protesterende trainer Van Heek: “Dan krijg je een kip-ei discussie”.

Na de achterstand ging Alphense Boys op zoek naar de gelijkmaker en had de 18-jarige linksback van Quick’20, Furkan Akova, alle moeite om de snelle en technisch vaardige rechtsbuiten van Alphense Boys in bedwang te houden. De opnieuw betrouwbare doelman Bob Peterman redde Quick’20 door met zijn voet de zekere gelijkmaker te blokkeren. Door de aanvalsdrift van de uitploeg kreeg Quick’20 alle ruimte om te counteren en deed dat te slordig om hieruit voordeel te halen. Wel had het voor de tweede keer geen geluk toen een uithaal van invaller Melvin Degenaar via de binnenkant van de paal weer in het veld kwam.

Quick’20 kroop in het laatste kwartier door het oog van de naald, als het zelf daarvoor wat trefzekerder en nauwkeuriger was geweest in de counter had het al lang meer goals kunnen maken.

Uitblinker Frank Eulderink was net vervangen toen Quick’20 de 3-1 maakte. Dylan Rickhoff zette de bal van rechts fraai voor op melkbussenhoogte en Melvin zette zijn voet er knap tegen aan, een goal uit het boekje.

Na de 3-1 leek de wedstrijd te zijn beslist. Schijn bedriegt, want de tegenstander ging met man en macht in de aanval en toen Bas van Zoest de 3-2 scoorde werd het in de zes minuten blessuretijd nog even Spaans benauwd voor het Quick doel. Zelfs de doelman van Alphense Boys ging mee naar voren en bij het uitverdedigen na een scrimmage voor het Quick doel kreeg invaller Issy Wevers net over de middenlijn een dot van een kans om de bal in het lege doel te schieten. De afstand tot het doel leek te groot en zo ging de bal net naast en bleef het 3-2.

Tot opluchting van het merendeel van de 250 toeschouwers floot de scheidsrechter even later voor het eindsignaal. Trainer Hein van Heek van Alphense Boys vond dat zijn ploeg meer had verdiend op basis van het vertoonde spel en de inzet. Trainer Steven Verheijen vond dat Quick’20 verdiend had gewonnen van een zeer goede ploeg.

De waarheid zal wel ergens in het midden liggen. Is het niet zo dat de winnende trainer altijd gelijk heeft?

Door de winst op Alphense Boys heeft Quick ’20 nu negen punten uit zeven duels. Door de resultaten van de concurrentie vandaag is Quick’20 gestegen van de twaalfde naar de negende plaats.

Quick ‘20 – Alphense Boys 3-2 (1-1)
18. Leenders 1-0, 21. Ouwendijk 1-1, 50. Kemna 2-1 (pen.), 82. Degenaar 3-1, 89. van Zoest 3-2.

Quick ‘20: Peterman, Akova, Zwienenberg, Leenders, Van Houten, Geelen, Stolker, Kemna (52. Coolen), Köse (54. Degenaar), Rickhoff, Eulderink
(80. Wevers).

 

Foto’s Robert Molnar klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube