Nieuws

Quick’20 O19-3 doet zichzelf tekort en verliest afgetekend met 0-3

zondag 13 oktober 2019 - JO19-3


Na het ruime verlies tegen TVC ’28 in de eerste speelronde volgden twee weekenden zonder wedstrijden (28 september vrij en 5 oktober een baaldag). Vanmiddag speelronde 4, thuis tegen Saasveldia O19-1. Op een regenachtig sportpark Vondersweijde begint Quick’20 goed aan de wedstrijd, al heeft het in het begin wel lastig met de wisselingen van de spitsen van Saasveldia. De wedstrijd is aardig in evenwicht en speelt zich vooral af tussen de twee zestienmetergebieden.

 

Na een goede opbouw via Tijmen en Koen komt de bal bij Niek, helaas schiet hij te gehaast en gaat de bal ruim over. Niet veel later gaat Quinten diep, vanaf de achterlijn legt hij de bal goed terug op Niek, maar ook deze keer gaat zijn schot naast het doel.

 

Vijf minuten voor de rust komt Quick’20 goed weg als de linkerspits alleen op Jord kan af gaan, maar zijn schot gaat rakelings voorlangs. In de tegenaanval krijgt ook Maarten een 100% kans, maar zijn schot is een prooi voor de doelman van Saasveldia. Net als je denkt dat er met 0-0 gerust gaat worden gaat het toch fout voor Quick’20. Een te kort genomen hoekschop wordt onderschept door Saasveldia. Doordat zij razendsnel omschakelen komen zij in een drie tegen twee situatie, die goed wordt uitgespeeld en op slag van rust valt de 0-1. Zo gaat Quick’20 met een lichte kater de rust in.

 

 

De tweede helft is tien minuten bezig als Saasveldia bij hun eerste de beste gelegenheid direct de 0-2 maakt. Quick’20 is aangeslagen maar gaat er nog wel voor. Zo krijgt Maarten op aangeven van Petter een goede mogelijkheid, maar hij heeft te veel tijd nodig om te schieten. Saasveldia krijgt door de aanvalsdrift van Quick’20 veel ruimte, maar omdat Jord uitstekend staat te keepen blijft het 0-2.

 

Na zo’n uur spelen stuurt Tijmen met een heerlijke pass Thijs weg, maar oog en oog met de keeper gaat zijn schot rakelings voorlangs. Om wat nieuwe aanvallende impulsen te geven wisselt de staf Niek voor Thijs en later Benk voor Quinten. De allerlaatste 100% kans is voor Benk, maar ook nu weer gaat de bal er niet in. Vlak voor tijd moet Wouter met een voetblessure het veld verlaten. Diep in de extra speeltijd deelt Saasveldia het genade schot uit en maakt er 0-3 van.

 

 

Samenvattend: Een teleurstellend resultaat tegen een goede maar gelijkwaardige tegenstander. Het gemis van 100% kansen staat een goed resultaat in deze wedstrijd in de weg. Wat wel goed ging was het aansluiten van de linies waardoor de veldbezetting beter was.

 

Volgende week wederom geen wedstrijd, want dan is het een inhaal/beker weekend. 26 oktober zijn we in Enschede te gast bij Sparta.

 

Wedstrijdverloop:

 

45′       0-1       Speler Saasveldia

46′       Wes voor Benk

46′       Joost voor Niek

58′       0-2       Speler Saasveldia

68′       Niek voor Thijs

76′       Benk voor Quinten

86′       Thijs voor Wouter

90+4   0-3       Speler Saasveldia

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube