Nieuws

Quick ’20 ZA1 maatje te klein voor Hulzense Boys

maandag 7 oktober 2019 - Senioren


Na een kalme openingsfase ontplofte de wedstrijd in de 4de minuut: een dieptepass op Thomas Nijkamp werd door deze meteen op de pantoffel genomen en op wonderschone wijze verdween de bal in de verste hoek van het doel: 1-0. De bezoekers lieten zich niet van de wijs brengen en er ontspon zich een gelijkwaardig duel, waarin met name Lars Spit zich aanvallend wist te onderscheiden. In de 22ste minuut wist Hessel Oude Hengel Spit te bereiken, maar die besloot met een schot over het doel, in de 34ste minuut weer een kans voor Lars Spit, nadat hij bediend was door Engin Demir, maar zijn wippertje werd nog knap gered door de Hulzense doelman en in de 42ste minuut werd Spit weggestuurd door Wes Beuvink, maar hij besloot in het zijnet, waarbij hij de geheel vrijstaande Florian Boitelle over het hoofd zag. In deze fase ware een gelijkmaker zeker verdiend geweest. Na de rust aanvankelijk eenzelfde beeld: de bezoekers probeerden uit alle macht het duel ook scorematig in evenwicht te brengen, waarbij een schot van Milan Braam (aangespeeld door Lars Spit) werd gekraakt. Bij alle inspanningen om de gelijkmaker te forceren, werd natuurlijk wel ruimte weggegeven en daar maakte de thuisploeg ijskoud gebruik van: nu had het 8 minuten geduurd, maar een diepe bal op Sander Kamphuis leverde de 2-0 op. Luttele minuten daarna ging de bal op de stip: Milan Braam werd in het penaltygebied ten val gebracht en scheidsrechter van Beek legde de bal gedecideerd op de stip. Nu bewees Braam de aloude voetbalwet die zegt dat de gevloerde speler nooit de penalty zelf moet nemen: de inzet van Braam werd bekwaam gestopt door Patrick Loohuis. Dit bleek het keerpunt in de wedstrijd. Weliswaar bleven de bezoekers proberen om tot scoren te komen en de score zodoende ‘dragelijker’ te maken, maar daarbij gaven zij zeeën van ruimte weg, hetgeen wel moest leiden tot meer tegendoelpunten en die kwamen er ook: in de 62ste minuut kon Sander Kamphuis alleen op doelman Vis af en hij faalde niet: 3-0, in de 73ste minuut verhoogde Thomas Nijkamp de score tot 4-0 door een bal over Vis heen. Hierna speelde de thuisploeg geroutineerd de wedstrijd ten einde, waarbij zij zich onderscheidde door een paar 100%-kansen om zeep te helpen. In de slotminuten ontstond nog een kansje voor Lennart Jansink (op aangeven van Lars Spit), maar hij werd in extremis van de bal gezet. Met een (verdiende) 4-0-stand floot scheidsrechter van Beek vervolgens af. Volgende week mogen de Oldenzalers het weer proberen; zij nemen het dan op sportpark Vondersweide op tegen de kampioen van klasse 3D van afgelopen seizoen, het Almelose PH, aanvang: 15.00u.

Opstelling: Sander Vis, Engin Demir, Mats Winkelhuis, Lars Ketelaar (Willem Huitink), Milan Braam ©, Hessel Oude Hengel, Florian Boitelle (Tommie Nuchelmans), Wes Beuvink, Lars Spit, Lennart Jansink, Joris Snijders (Rick Groenewold)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube