Nieuws

Sterker Be Quick ’28 klopt matig Quick ’20 ZA1

maandag 30 september 2019 - Senioren


Op een regenachtige zaterdagmiddag in de schaduw van het PEC- stadion trapten de beide ploegen af onder leiding van dhr. Maneschijn.

Onmiddellijk trok de thuisploeg het initiatief naar zich toe en reeds in de vierde minuut moest Mats Winkelhuis een gevaarlijke aanval onschadelijk maken ten koste van een hoekschop. Met de nodige kunst- en vliegwerk bleven de bezoekers in deze fase overeind, tot in de 12de minuut een splijtende dieptepass de rechtsbuiten op weg bracht richting de achterlijn, hij een voorzet op maat kon geven en Noah Woltman kinderlijk eenvoudig de bal in het netje kon deponeren: 1-0. Hierna kwam de Oldenzaalse ploeg iets beter in de wedstrijd en toen Lennart Jansink op een of andere manier Lars Spit wist te bereiken, wist laatstgenoemde zowaar de 1-1 op het bord te brengen. Be Quick ’28 was niet onder de indruk en toog weer naar het doel van Sander Vis, die in de 21ste minuut een gevaarlijk afstandschot tot corner wist te verwerken. De toeschouwer die nu even een kopje koffie ging halen zal vervolgens bij terugkeer op de tribune zijn ogen niet hebben kunnen geloven: inmiddels was de stand 1-2 geworden, nadat Florian Boitelle met een prachtige voorzet Lars Spit bij de tweede paal had gevonden. Spit liep de bal eenvoudig in het doel. Heel lang konden de Oldenzalers de voorsprong niet koesteren, omdat reeds luttele minuten later na knullig uitverdedigen Sander Fillet in de gelegenheid was gesteld de 2-2 op het bord te schieten. Drie minuten later had de Zwolse ploeg de “orde” weer hersteld. Bij een onoverzichtelijke scrimmage wist de Oldenzaalse verdediging andermaal de bal niet op te ruimen en spits Sertaç Yilmaz kon vrij eenvoudig de 3-2 laten aantekenen. Met deze stand werd de rust gehaald.

 

Na de rust waren de Oldenzalers van plan de wedstrijd weer in evenwicht te brengen, maar het bleef vooral bij goede bedoelingen. In de 47ste minuut was er wel een kansje te noteren, een voorzet van Florian Boitelle werd door Lennart Jansink gemist. In de 59ste minuut kreeg Hugo Winkeler bijna een vrijgeleide richting Oldenzaals doel en dat je dat beter niet kunt doen bewees hij de koelbloedig de wedstrijd in het slot te gooien: 4-2. De bezoekers probeerden het vervolgens nog wel met Jurrien Mulder voor Milan Braam en Tommie Nuchelmans voor Lars Ketelaar, maar een vuist konden zij niet maken. Integendeel, in de 72ste minuut liep Sander Fillet in zijn eentje door de verdediging, zonder dat hem een strobreed in de weg werd gelegd: 5-2. Twee minuten later probeerde Hessel Oude Hengel nog op spectaculaire wijze met een omhaal de Zwolse goalie Eser Elmali te verschalken , maar zijn poging werd geblokt door de Zwolse defensie. Tommie Nuchelmans miste nog op voorzet van Lars Spit en dit was wel een van de laatste wapenfeiten van deze wedstrijd, waarin eens te meer werd aangetoond dat strijdlust wordt beloond. Be Quick ’28 herstelde zich van de nederlaag in het openingsduel tegen OWIOS, terwijl de mannen van Tim Engbers zich zullen realiseren dat elke week van hen een topprestatie wordt verwacht. Volgende week kunnen zich zich revancheren in de altijd lastige uitwedstrijd bij Hulzense Boys.

Opstelling: Sander Vis, Engin Demir, Wes Beuvink, Mats Winkelhuis, Lars Ketelaar (Tommie Nuchelmans), Milan Braam © (Jurrien Mulder), Hessel Oude Hengel, Joris Snijders (Rick Groenewold), Florian Boitelle, Lennart Jansink, Lars Spit.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube