Nieuws

Quick’20 scoort in blessuretijd de verlossende 2-2

maandag 30 september 2019 - 1e selectie


Was vorige week SJC de lachende partij door in de 92e minuut de winnende treffer te scoren thuis tegen Quick’20, gisteren juichte Quick’20 als laatste in de thuiswedstrijd tegen MSC. Voor de winnende goal werd er niet gejuicht, wel voor de bevrijdende gelijkmaker in de 3e minuut van de blessuretijd.

Quick’20 begon sterk aan de wedstrijd en al in de vijfde minuut scoorde Cem Köse de openingstreffer, 1-0. De uitkomende doelman van MSC schatte de situatie verkeerd in en miste de bal die voor de voeten van Cem kwam. Hij lobte de bal eerst fraai over de keeper om hem vervolgens zelf in te schieten.

Lang had Quick’20 geen plezier van de snelle voorsprong, want door een misverstand tussen keeper Bob Peterman en Luuk Geelen bracht een eigen goal MSC op gelijke hoogte, 1-1. Tien minuten later kwam Quick’20 zelfs op achterstand. Camiel Fidom van de bezoekers kopte een verre ingooi door en de bal belandde voor de voeten van Jim Veltmaat die de bal ineens vanuit de lucht nam en Peterman kansloos liet: 1-2.

De eerste helft sneed Quick’20 wel geregeld met snelle combinaties door de defensie van MSC, maar echt grote kansen waren er niet.
Het spelbeeld veranderde volledig in de tweede helft toen Quick’20 fanatiek op jacht ging naar de gelijkmaker. Die leek te vallen toen een voorzet van invaller Frank Eulderink vanaf de achterlijn door de keeper van MSC in eigen doel werd gewerkt. Heel Quick hartstikke blij, maar het doelpunt werd afgekeurd, omdat de assistent-scheidsrechter constateerde dat op het moment van de voorzet de bal niet over de achterlijn was, maar wel in de baan naar het doel toe.

Na rust had MSC weinig meer te vertellen. De thuisploeg nam het initiatief over en de Meppelers bleven enkel overeind omdat Quick’20 geen greintje geluk had  en er bij elk schot of scrimmage voor het doel van MSC wel een been van één van de lange verdedigers redding bood.

Het wou maar niet lukken bij Quick’20 en MSC kreeg in de 80e minuut via Noah Schuurman zelfs een geweldige mogelijkheid om de voorsprong te vergroten, maar de aanvaller wist zich geen raad in een één-op-één-situatie met doelman Bob Peterman.

 

Met de moed der wanhoop probeerde Quick daarna nog de gelijkmaker te forceren. In de laatste minuut van de officiële speeltijd lukte dat ook bijna, maar voorkwam Holterman met een geweldige redding de 2-2. In de 93e minuut was diezelfde doelman kansloos toen Dylan Rickhoff alsnog de gelijkmaker scoorde uit een  strakke en knappe voorzet vanaf de achterlijn van Wesley van Houten.

 

Quick’20 verdient een compliment voor de mentale instelling in de tweede helft. Ook de trainer werd beloond voor de moed om meteen na rust de rechter verdediger te wisselen voor een rechtsbuiten en in het midden van de tweede helft een tweede aanvaller in het veld te brengen voor de centrumverdediger.

Quick’20 had drie punten verdiend en mocht uiteindelijk blij zijn dat het er nog één werd en daarmee is de ploeg thuis nog ongeslagen.

 

Quick’20 – MSC 2-2 (1-2).
Score: 5. Köse 1-0, 12. 1-1 (e.d.), 22. Veltmaat 1-2, 90+3. Rickhoff 2-2.

Quick’20: Peterman, Van Houten, Heskamp, Coolen (68. Bosch), Akova
(46. Eulderink), Kemna, Stolker, Geelen, Degenaar (60. Ilia), Köse, Rickhoff.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube