Nieuws

Uitstekende competitiestart voor Quick’20 ZA1

maandag 23 september 2019 - Senioren


Op een zonovergoten hoofdveld op sportpark Vondersweide trapten de ploegen van Quick ’20 ZA 1 en ZAC 1 de competitie in de tweede klasse op gang. Beide ploegen zijn het afgelopen seizoen gepromoveerd, ZAC als ongenaakbare kampioen en de Oldenzalers na een bloedstollende nacompetitie. Voor het eerst in haar nog korte geschiedenis mocht de ploeg in competitieverband spelen op het hoofdveld en zij voegde er meteen een tweede primeur aan toe: voor het eerst wist zij een wedstrijd op tweede-klassenniveau een wedstrijd winnend af te sluiten, waar een eerder verblijf in de tweede klasse afgesloten werd met veel complimenten van de tegenstanders voor het vertoonde spel, maar met een degradatie met slechts 3(!) punten.

In de openingsminuten leek het scenario van twee jaar geleden zich te herhalen, want na nog geen twee minuten spelen stond er al een achterstand op het scorebord: Bart Mylanus scoorde namens de gasten uit een rebound, nadat Sander Vis de bal niet klemvast had kunnen pakken. Vervolgens dreigde de thuisploeg overlopen te worden, maar zij overleefde de openingsfase met de nodige kunst- en vliegwerk, en na een tweetal wegens buitenspel afgekeurde doelpunten. Gaandeweg herpakten de Oldenzalers zich en zij kwamen terug in de wedstrijd dankzij een blunder van ZAC-doelman Jelle Brouwer. In de twaalfde minuut verkeek hij zich op een voorzet van Joris Snijders en in de daaropvolgende scrimmage werd de alerte Lars Spit gevloerd, waarna de goed leidende scheidsrechter Gils uit Winschoten zich genoodzaakt zag de bal op de stip te leggen. Aanvoerder Milan Braam kweet zich van de verantwoordelijke taak om de penalty te benutten: 1-1.

Hierna ontspon zich een gelijkwaardig duel, waarin de Zwolse doelman andermaal bijna in de fout ging bij weer een voorzet van Joris Snijders, en er aan de andere kant opwinding ontstond, toen scheidsrechter Gils bij een overtreding op de rand van het strafschopgebied aanvankelijk naar de 11-meterstip wees, maar bij nader inzien, toen hij geconstateerd had dat de overtreding buiten de 16 gemaakt was, alsnog besloot het bij een vrije trap te laten.

Zodoende gingen beide ploegen met een 1-1 op het scorebord thee drinken. Na rust eenzelfde spelbeeld, waarbij gezegd moet worden dat de Oldenzalers probeerden om een beslissing te forceren. In de 62ste minuut kwam de thuisploeg op voorsprong, toen Lars Spit een bal in de diepte wist de controleren en koelbloedig afrondde: 2-1. De ploeg uit Zwolle ging op zoek naar de gelijkmaker, maar overtuigend was hun aanvalsspel niet.

De ploeg van Tim Engbers beperkte zich tot enkele plaagstootjes, totdat de ingevallen Jurrien Mulder op links een bal wist te onderscheppen en met een dieptepass andermaal Lars Spit aan het werk zette. Deze wist met een fraaie solo doelman Brouwer aan het werk te zetten, die een rebound toestond die ingetikt werd de alert gevolgde Lennart Jansink: 3-1. Ondanks de behoorlijke extra tijd kwam de overwinning van de Oldenzalers niet meer in gevaar. Groot was dan ook de ontlading bij het laatste fluitsignaal, toen men zich natuurlijk realiseerd dat wat twee jaar voordien niet was gelukt, nu op de eerste speeldag een feit was: een overwinning. Volgende week hopen de mannen van Tim Engbers de goede start een vervolg te geven tegen Be Quick ’28 uit datzelfde Zwolle.

 

Opstelling: Sander Vis, Lars Ketelaar (Rick Groenewold), Wes Beuvink, Florian Boitelle, Milan Braam ©, Mats Winkelhuis, Lennart Jansink, Engin Demir (Willem Huitink), Hessel Oude Hengel, Joris Snijders (Jurrien Mulder), Lars Spit.

 

Foto’s Robert Molnar Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube