Nieuws

Voorbeschouwing SJC – Quick’20

vrijdag 20 september 2019 - 1e selectie


Aanstaande zondag, 22 september, vindt om 14.00 uur in Noordwijk de aftrap plaats van de huidige subtopper tussen de plaatselijke v.v. SJC en onze eigen hoofdmacht. De winnaar van deze confrontatie haakt aan bij de top en begint daarmee uitstekend aan het seizoen. Bij puntverlies van één of van beide partijen resteert een voorlopige plek in de middenmoot.

Beide verenigingen hebben overigens een aantal opvallende gelijkenissen. Allereerst is er de oprichtingsdatum van beide verenigingen. In 2020 vieren beide clubs hun 100-jarig bestaan. De Sint Jeroens Club is opgericht op 26 september 1920 door kapelaan Braakman en op 12 oktober 1920 werd de plaatselijke jeugd in Oldenzaal uitgenodigd in de Patronaat, alwaar tot oprichting is overgegaan. Beide clubs zijn dan ook van rooms-katholieke origine. Verder zijn beide teams vorig jaar gedegradeerd uit de Derde Divisie. SJC degradeerde na verloren nacompetiewedstrijden tegen rkav Voldendam uit de zaterdagdivisie en Quick werd geconfronteerd met rechtstreekse degradatie uit de zondagdivisie. En tenslotte zijn de clubkleuren van beide clubs zwart en wit.

De eerste wedstrijden in de Hoofklasse A hebben ons geleerd dat wij waarschijnlijk op voetballend gebied niet onder hoeven te doen voor de andere clubs. En hier gaan we dan ook deze zondag maar van uit.

Afgelopen zondag verloor onze tegenstander, ondanks dat zij ruim een half uur tegen 10 man speelden, met 1-0 van HBS. Daar waar de ploeg uit Noordwijk in de Derde Divisie eenvoudigweg kwaliteit tekort kwam, verwacht de trainer, Florian Wolf, dit seizoen één van de betere teams te zijn en wil dan ook aanvallend voetbal laten zien.

Dat komt dan prima uit, want dat willen wij in Oldenzaal ook, aanvallen. Aanvallen met dezelfde overtuiging als afgelopen zondag tegen Hoogeveen, waarbij we niet overmoedig moeten worden en ook onze verdedigende taken adequaat moeten uitvoeren.

Succes, kerels!

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube