Nieuws

Wedstrijdverslag Quick’20 – Hoogeveen

maandag 16 september 2019 - 1e selectie


Onder het oog van ruim 250 toeschouwers begonnen beide ploegen aftastend aan de wedstrijd. Beide ploegen kregen wat kleine mogelijkheden.

In de 20e minuut werd de bal slecht weggewerkt door de keeper van Hoogeveen, Jip Kemna pikte de bal op de borst op en gaf een perfecte assist op Cem Köse, die niet miste (1-0). Quick kwam daarna iets beter in de wedstrijd en beloonde zichzelf in de 35e minuut, toen de opgekomen Wesley van Houten een prima een-tweetje prachtig afrondde met een schot in de verre hoek (2-0). In het vervolg van de eerste helft kreeg Hoogeveen nog een dot van een kans; Jearl Margaritha wist alleen voor een inmiddels lege goal niet te scoren en schoot voorlangs. Al met al was de 2-0 ruststand ietwat geflatteerd.

Het eerste half uur van de 2e helft was duidelijk voor Quick. Hoogeveen kwam totaal niet meer in haar spel en de 3-0 kwam dan ook niet onverwacht. Jip Kemna besloot in de 67e minuut niet een voor de hand liggende steekbal te geven, maar verkoos een pass op de vrijstaande Dylan Rickhoff. Hoewel de afronding perfect was, was de pass zo mogelijk nog mooier. Kort daarna wist de ingevallen Issy Wevers na een op het oog afgeslagen aanval   de 4-0 te produceren met een machtig schot.

Wat een gelopen wedstrijd leek, veranderde na de wissel van de moegestreden Luc Stolker ruim een kwartier voor tijd. Quick zakte als een kaartenhuis in elkaar en was elke controle op de wedstrijd kwijt. Hoogeveen maakte via Hendriks in de 74e minuut de 4-1 na slecht verdedigend werk van Quick. En hoewel direct daarna de 5-1 werd gemaakt na een bekeken lobje van Dylan Rickhoff, kwam de rust op geen enkele manier terug in het elftal. In de 80e minuut wist Hoogeveen via opnieuw Hendriks, na een wel zeer makkelijk gegeven penalty, de 5-2 binnen te werken. En toen Ruben d’Hollosy in de 84e minuut de bal ongelukkig achter zijn eigen keeper werkte (5-3) moest menig toeschouwer nog even terugdenken aan vorig seizoen toen Volendam nog terug wist te komen tot een gelijkspel. Hoewel Hoogeveen nog een aantal mogelijkheden kreeg, slaagde alleen Jearl Margaritha erin om in de 94e minuut doel te treffen (5-4).

Al met al een verdiende overwinning met daarbij een aantal prachtige goals.

 

Quick ’20 – Hoogeveen 5-4 (2-0)

Score: 20. Köse 1-0, 35. van Houten 2-0, 67. Rickhoff 3-0,  69. Wevers 4-0, 74. Hendriks 4-1, 76. Rickhoff 5-1, 80. Hendriks (p) 5-2, 84. d’Hollosy (ed) 5-3, 93. Margaritha 5-4

Quick ’20: Peterman, van Houten, Leenders, Coolen (Heskamp), Zwienenberg, Kemna, Stolker (d’Hollosy), Geelen, Degenaar (Wevers), Rickhoff, Köse

 

Foto’s Robert Molnar Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube