Nieuws

Quick’20 – Leonidas

maandag 9 september 2019 - 1e selectie


Aantal toeschouwers 150 volgens de krant. Wie heeft er geteld? In de tweede helft in de stromende regen op de staantribune 70 en achter doel Leonidas 10, is samen 80. De overdekte zittribune was bijna voor de helft gevuld en dat brengt het aantal toeschouwers op minimaal 280. Waarvan akte.

Voor het eerst in twee seizoenen is Quick’20 na twee wedstrijden ongeslagen, maar twee punten zijn er wel 2 te weinig gezien het vertoonde spel en de gemiste kansen.

Quick’20 scoorde al in de eerste minuut toen Dylan Rickhoff vanaf de zijlijn inwierp en Jip Kemna onhoudbaar de 1-0 inkopte. Een treffer in de 1e en de 90e minuut had gekund. In de laatste minuut van de officiële speeltijd zette Melvin Degenaar messcherp voor, helaas net te scherp voor de inglijdende Cem Köse om de winnende 2-1 te maken.

Leonidas toonde zich na de snelle 1-0 achterstand vooral voorin sterk en de Quick defensie had de nodige moeite hun voorwaartsen te stoppen. Ook de thuisclub wilde wel aanvallen en daarom was zeker de eerste helft het aanzien meer dan waard.

Leonidas had in de 15e minuut een dot van een kans om te scoren, maar uit een scrimmage werkte Quick de bal weg. In de 17e minuut werd een vrije trap voor Quick’20 door Tim Zwienenberg schitterend in de rechter bovenhoek geschoten. De doelman stompte ook dit keer de bal uit de hoek en ook in de tweede helft zorgde hij er met onlogische reddingen voor dat zijn doel wel schoon bleef.

Leonidas zocht in de tweede helft meer de aanval en zonder echt veel kansen te scheppen viel in de 71eminuut de gelijkmaker en evenals de treffer van Quick’20 scoorde ook invaller Agbo met een kopbal, dit keer uit een hoekschop.

In de tweede helft bleek dat Quick’20 nog geen goed op elkaar ingespeeld team heeft. Mooie combinaties en één-tweetjes worden er op de grasmat gelegd, maar te lang doorgevoerd waardoor de laatste beslissende actie voor een doelpunt nog uitblijft.

Het is mooi te zien dat aanvoerder Luc Stolker weer zijn “oude” niveau haalt. Zo spelend blijft hij van zeer grote waarde voor het eerste team dat bestaat uit een mix van zes “oude rotten” met vijf nieuwkomers uit eigen jeugd, zaterdag 1 en van elders. Het vernieuwde team moet nog duidelijk aan elkaar wennen onder een nieuwe trainer. Het spelniveau is best redelijk alleen worden goede en slechte spelminuten teveel met elkaar afgewisseld.

Quick’20 – Leonidas 1-1 (1-0).
Score: 1. Kemna 1-0, 71. Agbo 1-1.
Quick’20: Peterman, van Houten, Leenders, Coolen, Zwienenberg,
(68
. Goorhuis Oude Sanderink), Stolker, Geelen, Kemna, Rickhoff,
Degenaar, Köse (90. Wevers).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube