Nieuws

Velsen – Quick’20

maandag 2 september 2019 - 1e selectie


De opstelling van Quick’20 op het wedstrijdformulier toont dat de eerste zes spelers ervaren routiniers zijn en dat de volgende vijf nieuw zijn in de basiself bij Quick’20.

Bij de nieuwkomers laten de jonkies zien dat ze al direct hun mannetje staan. Youri Coolen, centraal achterin en Luuk Geelen op het middenveld spelen alsof ze al jaren met de anderen samenspelen.

Luc Stolker is de regisseur op het middenveld en nieuwkomer keeper Bob Peterman redt zeker één punt voor Quick’20 door de bal in de 90e minuut uit het doel te tikken. Een andere nieuwkomer Dylan Rickhoff scoort al in zijn eerste competitiewedstrijd bij Zondag1 in de 17e minuut met een prachtige uithaal via de binnenkant van de paal de openingstreffer voor Quick’20 in het seizoen 2019-2020.

Quick’20 begint sterk aan de wedstrijd en legt geregeld fraai combinatievoetbal op de grasmat van natuurgras. Het lijkt erop dat Velsen wordt weggetikt maar dat beeld wordt vooral in de 2e helft geheel anders.

Quick’20 was de eerste helft het spelbepalende teamen de tweede helft was duidelijk voor de thuisploeg. Dat niet alles goed ging blijkt wel uit de eindstand van 1-1. In de tweede helft is promovendus Velsen conditioneel sterker dan Quick’20, een wapenfeit waarmee juist Quick’20 de afgelopen seizoenen menig tegenstander aftroefde. Ach het seizoen begint nog maar net.

In de 2e helft staat Quick’20 het laatste halve uur onder zware druk en omdat de keeper wel raad weet met de kansen van Velsen blijft het lang 0-1. Dan komt de 79e minuut en de aanvaller van Velsen kan eigenlijk de bal niet meer bereiken en raakt de keeper van Quick’20 heel licht. Een echt Var-moment, die kennen we “gelukkig” niet bij de amateurs. De Velsenaren vonden het een zuivere strafschop, de Quick-volgers vonden het helemaal niets. De scheids beslist helemaal op eigen houtje zonder de VAR. De penalty wordt beheerst ingeschoten, 1-1.

Daarna wankelde Quick’20 en na een zeer spannend slot kon het eerste punt in de 96e minuut mee naar huis worden genomen.

Leuke wedstrijd en na deze eerste partij is moeilijk in te schatten op welke plaats van de ranglijst deze twee ploegen op de helft van de competitie zullen staan.

Velsen – Quick’20 1-1 (0-1).
Score: 17. Rickhoff 0-1, 78. Plug 1-1 (pen.).

Quick’20: Peterman, Van Houten, Leenders, Coolen, Zwienenberg, Kemna (72. Goorhuis Oude Sanderink), Stolker (83. Wevers), Geelen, Rickhoff
(63. Ilia), Degenaar, Köse.

 

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube