Nieuws

Voorbeschouwing Velsen – Quick’20

vrijdag 30 augustus 2019 - 1e selectie


Aanstaande zondag speelt Quick’20 haar eerste wedstrijd in het nieuwe seizoen uit tegen Velsen om 14.00 uur. Dit jaar niet meer in de Derde Divisie Zondag, maar in de Hoofdklasse A Zondag.

Na drie jaar Derde Divisie bleek het niet meer haalbaar om op dat niveau uit te komen. Het eerste jaar in de Derde Divisie was geweldig met een vijfde plaats, in het tweede jaar werd na een bloedstollende ontknoping in de nacompetitie tegen Halsteren lijfsbehoud veilig gesteld en afgelopen seizoen werd duidelijk dat Quick’20 misschien ging degraderen. Het lukte helaas niet om zich te handhaven en daarom volgde degradatie naar de Hoofdklasse.

Het is ook wel logisch dat Quick’20 een toontje lager moet zingen, want als je elk jaar je beste spelers ziet vertrekken naar bvo’s ofamateurverenigingen dan houdt het succes een keer op. Ook in 2017 zijn er weer spelers naar elders vertrokken, waarvan liefst 5 vaste basisspelers en meerdere wisselspelers en zijn er drie spelers naar Zaterdag 1 gegaan.

Daartegenover staat de komst van 5 spelers uit de eigen jeugd, één van Zaterdag 1 en vier van elders.

Wat de sterkte van dit team is kan ik nog moeilijk inschatten na meerdere oefenwedstrijden. Het toernooi bij Excelsior gaf reden tot veel optimisme, daarna werd er van FC Twente O 19 en Suryoye gewonnen en zaterdag werd na het 2-4 verlies van Deto duidelijk dat er nog veel werk aan de winkel is.

Dat is dan ook een mooie taak voor onze nieuwe hoofdtrainer Steven Verheijen, die er met zijn technische staf alles aan is gelegen om met de 1e selectie goed voor de dag te komen in de nieuwe omgeving voor hem en voor Quick’20 1 in de Zondag Hoofdklasse.

Tegenstander zondag is Velsen dat afgelopen seizoen promoveerde van de Eerste Klasse naar de Hoofdklasse onder leiding vande zeer ervaren hoofdtrainer Martin Haar, die o.a. bij bvo AZ heeft gevoetbald en getraind.

Quick’20 heeft nog nooit punten gewonnen of verloren van Velsen om de doodeenvoudige reden dat ze elkaar in de historie nooit hebben ontmoet. Dat geldt trouwens voor meerdere teams die we aankomend seizoen tegenkomen.

Wat de indeling van de zondag hoofdklassers betreft is de KNVB vreemd te werk gegaan. In de Hoofdklasse A hadden we graag ploegen gezien als RKZVC, Silvolde en Longa’30, die spelen nu in de Hoofdklasse B.

Zowel in A als B spelen ploegen uit de omgeving van Rotterdam, al met al een rare indeling. Daarom maakt Quick’20 evenals voorgaande jaren weer lange reizen naar haar tegenstanders. Aanstaande zondag begint het direct goed met 188 kilometer.

Quick’20 succes zondag en zorg dat er minimaal één punt uit Velsen mee naar Oldenzaal wordt genomen en Luc Stolker wens ik veel succes in zijn nieuwe en verantwoorde taak als aanvoerder van het eerste elftal.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube