Nieuws

Deelname Quick’20 JO8-1 aan Ford Hagemeier Cup 2019 groot succes

zaterdag 29 juni 2019 - Jeugd


Ze konden er de afgelopen week al bijna niet van slapen, maar eindelijk was het dan toch zover. Na weken van voorbereiding zijn de boys van JO8-1 afgelopen vrijdag afgereisd naar het prestitieuze internationale Ford Hagemeier Turnier 2019 in het Duitse Steinhagen nabij Bielefeld. Daar waar Quick’20 z’n JO11 toernooi heeft geldt dat bij Spvg Steinhagen voor de JO8 en JO9 met een deelnemersveld om je vingers bij af te likken. Wie kan op 8-jarige leeftijd nu zeggen dat hij tegen cubs als Manchester City, FC St. Pauli, Bayer 04 Leverkusen, 1. FC Köln of RB Leipzig heeft gespeeld? Zo werden onze jongens in de poule bij FC St. Pauli ingedeeld, de Kult en Kiezclub am Millentor uit Hamburg.

 

Vanaf de parkeerplaats bij Vonderweijde vertrokken we naar ons overnachtingsadres in Wewelsburg maar tussentijds werd er nog even gepauseerd bij de Sommerrodelbahn in Ibbenbüren. Hiervoor werd bewust gekozen zodat de jongens de spanning van zich af konden laten glijden. Eenmaal ausgerutscht werd het avondeten in de vorm van Pommes und Currywurst nog even ter plaatse genuttigd waarna de reis werd voortgezet. Eenmaal aangekomen bij het mooie dreieckige Schloss Wewelsburg werden we onaangenaam verrast door de receptioniste met de mededeling dat we wegens overboeking elders ingekwartiert waren. We kregen te horen dat we naar de jeugdherberg in Detmold moesten, 50 km verderop. Flexibel zoals we zijn als Hollanders hebben we er verder maar geen punt van gemaakt en een dik half uur later voetbalden de boys alweer op het veldje van de jeugdherberg in Detmold terwijl ondertussen de ouders de bedden opmaakten. De Jeugdherberg in Detmold was overigens top en de tiefgekühlter Detmolder Knallpotjes smaakten dan ook heerlijk aldus de begeleiding!

Omdat we er de volgende dag al op tijd moesten zijn kon er helaas niet eindeloos gedonderjaagd worden. Dit hebben de jongens goed opgepakt en het was dan ook snel rustig. Dit tot grote vreugde van de ouders zodat de tapas bar van Elke en de tap van Max open kon en werden er strategische plannen gesmeed hoe we FC St. Pauli in de erste wedstrijd zouden gaan bestrijden… Omdat er via Quick slechts een vaantje om te ruilen beschikbaar werd gesteld hebben we zelf maar Austauschschalen geregeld, waarvoor we Rober Nieuwkamp van Fabri sportprijzen willen bedanken voor z’n meedenken en snelle service, top! De schalen waren dan ook echte gadgets op het toernooi en het zal me niets verbazen dat ze net zoals de bitcoin zullen gaan stijgen in waarde. Zelfs de oude (verzorgings)tas van Tony Wolbers ging mee met allerlei zalfjes, pleisters, verbanden en wat weet ik allemaal nog wel niet meer. De tas kwam uiteindelijk goed van pas omdat dokter Max twee keer moest ingrijpen wegens snijwondjes door de scherpe randen van de schalen, acheraf ook wel ninja discus genoemd.

Zaterdagochtend arriveerden we bij het Cronbachstadion in Steinhagen waar we na onze aanmelding en onder begeleiding van onze mascotte, de knuffelbeer van Sep aan een stok met een Quick-shirt aan, plaatsnamen op het talud. De warming-up werd dit keer verzorgd door Toon. Nadat onze toppers zich hadden opgesteld voor de eerste pot tegen St. Pauli riep Jorg dat hij kriebels in z’n buik voelde, hoezo spannend… Na het fluitsgnaal brak het voetbalgeweld los. De jongens werkten hard en boden goed tegenstand, echter tegen zoveel klasse waren ze helaas niet opgewassen. Daarnaast hadden we één wisselspeler in tegenstelling tot St. Pauli die een complete Mannschaft op de bank hat zitten. Er werd namelijk met 6 veldspelers en een Keeper gespeeld. Uiteindelijk kwamen we er niet aan te pas en verloren we de wedstrijd met 7-0. Diezelfde dag werden er nog drie wedstrijdjes meer afgerond waarvan we er een met 1-0 nipt verloren, eentje met 2-2 gelijk hebben gespeeld en tegen ATS Buntentor uit Bremen zelfs met 4-0 wisten te winnen met prachtig combinatievoetbal! ’s Middags mochten de jongens even uitblazen en afkoelen in het mooie Wald en Naturbad in Steinhagen. Rond 19.00 uur arriveerden we weer bij de jeugdherberg in Detmold en moest er natuurlijk nog aan de inwendige mens worden gedacht. Omdat we de jongens pizza hadden beloofd werd de lokale pizzabakker gebombardeerd met een megabestelling die de hele weekomzet weer goedmaakt. De pizza’s werden vakkundig opgehaald en bezorgt door Susanne en Katharina waarna het smillen kon beginnen! Na het eten werd er nog even rond de herberg gespeeld en gevoetbald. Na zo’n eerste intesieve dag was het dan ook niet lastig de jongens de koffer in te krijgen, doodop waren ze! Gelukkig konden we het zondag rustig aan doen en kon iedereen op z’n eigen tempo lekker relaxed ontbijten.

Zondagochtend verlieten we rond 10.00 uur weer fris en monter de jeugdherberg richting Steinhagen. Omdat we de eerste wedstrijd pas om 14.00 uur moesten spelen hebben we ter overbrugging van de tijd nog even het Waldbad bezocht omdat de temperatuur al aardig opliep. Na het zwemmen reden we richting de toernooi locatie waar we in de mensa nog de middaglunch genuttigd hebben. De eerste wedstrijd tegen SV Löwenich uit Köln werden we overrompeld en verloren we helaas met 4-0. De wedstrijd erna tegen de gastgevende club Spvg Steinhagen wisten de jongens zich echter goed te herpakken en wonnen we met maar liefst 5-1. Uiteindelijk gingen we in de Silberronde met een 14e plek en een mooie beker naar huis.

Los van alle uitslagen stond de ervaring, het meedoen en spelplezier aan een dergelijk toernooi natuurlijk voorop. Een dikke pluim voor de jongens want het was toch wel best warm en intensief. Daarnaast alle ouders bedankt voor jullie ondersteuning tijdens het weekend. Rest mij enkel nog jullie een hele fijne vakantie toe te wensen en veel succes in het komende seizoen!

Euer Teamchef JU8-1

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube