Nieuws

PROMOTIE voor Quick’20 Za1 na winst op SC Rouveen in de finale

maandag 17 juni 2019 - Senioren


Het is zaterdag 14 juni, 14.30u: het uur U voor de mannen van Tim Engbers: de finale van de nacompetitie met als inzet promotie naar de tweede klasse, hét doel van dit seizoen. Plaats van handeling is sportpark De Voordam in Hellendoorn, waar de lokale club Hellendoorn (een voortreffelijke)  gastheer is voor  beide finalisten, Sc Rouveen en Quick’20 za1.

 

Klokke 14.30u fluit scheidsrechter Spoon uit Enter onder massale publieke belangstelling uit zowel Oldenzaal als Rouveen de wedstrijd op gang. De ‘thuisspelende’ ploeg Sc Rouveen neemt in de eerste minuten het initiatief en probeert de Oldenzalers te overrompelen, maar merkt meteen dat de Oldenzaalse goalie Bjorn Lansink, die zijn vakantie had uitgesteld, vanaf het begin bij de les is. Hij verricht een aantal cruciale reddingen. In de zesde minuut beoordeelt de Rouveense doelman een voorzet van Florian Boitelle verkeerd en moest een rebound toenstaan. Boyd Roord was er als de kippen bij om de 0-1 op het bord te ‘schieten’. In het vervolg controleerden de Oldenzalers de wedstrijd, de defensie rond de (weer) ijzersterk spelende Mats Winkelhuis en de gedoseerd inschuivende laatste man Willem Kienhuis liet geen steken vallen en aanvallend probeerde de ploeg nieuwe kansen af te dwingen en met resultaat: in de 29ste minuut gaf de veelvuldig opkomende back Lars Ketelaar een afgemeten voorzet, die over de Rouveense doelman vloog en prachtig werd ingekopt door Dylan Rickhoff: 0-2.

De ploeg van Engbers en Hazewinkel zat op rozen. De Rouveners waren niet bij mache om een vuist te maken en kwamen slechts zelden in de positie om het Oldenzaalse doel onder vuur te nemen. In de slotminuut van de eerste helft nog een  spectaculaire actie van Rickhoff, die met een prachtige omhaal op de rand van het penaltygebied een voorzet van Florian Boitelle tussen de palen wist te krijgen, maar de doelman stond in dit geval paraat. Met een 0-2 ruststand zochten beide ploegen de kleedkamer op.

 

In de tweede helft valt er minder te beleven, Rouveen is niet bij machte om de wedstrijd weer een wedstrijd te maken en Quick ’20 hoeft niet zo nodig. Zo’n kwartier voor tijd is er weer de nodige opwinding, wanneer de ingevallen Lars Spit op de rechtervleugel een diepe bal van Bjorn Lansink ontvangt, prachtig controleert en zijn directe tegenstander het bos instuurt, daarna op volle snelheid het Rouveense doel opzoekt en schitterend in de kruising knalt: 0-3. De wedstrijd lijkt gespeeld, ware het niet dat in de volgende minuut Dylan Bisschop van afstand de bal in de kruising knalt en de achterstand weer terugbrengt tot twee doelpunten.

Zou de spanning terugkeren in de wedstrijd? Nee, want opnieuw Bjorn Lansink verhinderde met een katachtige reactie op een kopbal de aansluitingstreffer en met het laatste fluitsignaal barstte aan Oldenzaalse kant het feest los. Amper twee jaar na de kansloze degradatie is de ploeg terug in de tweede klasse, alwaar het volgend seizoen hoopt het beter te doen en (op termijn) een solide tweedeklasser te worden. De jonge ploeg van Rouveen rest uithuilen en opnieuw beginnen, maar heeft wel aangetoond dat er perspectief zit in deze jonge ploeg, die het nu aflegde tegen de ervarener Oldenzalers.

 

Opstelling: Bjorn Lansink, Willem Kienhuis, Mats Winkelhuis, Lars Ketelaar, Engin Demir, Milan Braam ©, Boyd Roord (Jurrien Mulder), Max van Goethem (Nermin Čolo), Rick Groenewold, Dylan Rickhoff, Florian Boitelle (Lars Spit)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube