Nieuws

Quick’20 ZA 1 haalt de finale van de nacompetitie

dinsdag 11 juni 2019 - Senioren


De mannen van Tim Engbers zijn in hun missie (bijna) geslaagd: door een 4-1 overwinning op Swift ’64 hebben zij de finale van de nacompetitie voor promotie naar de tweede klasse bereikt. Rest nog één horde: SC Rouveen.

Net als het vorige seizoen waren de mannen uit Swifterbant niet opgewassen tegen het elftal van trainersduo Engbers- Hazewinkel.

In de eerste helft stonden de gasten tactisch goed en namen zelfs na een tiental minuten de leiding; balverlies op het middenveld leidde een scherpe counter in, de snelle spits Steven George werd weggestuurd en die kon je duidelijk om een boodschap sturen, want oog in oog met keeper Bjorn Lansink faalde hij niet: 0-1. Hiervoor had Lansink al enkele fraaie reddingen verricht en had Max van Goethem aan de andere kant reeds de binnenkant van de paal geraakt. Met de 0-1 werd bewaarheid wat reeds gevreesd werd.

De Swifterbanters hadden namelijk vanuit een gesloten verdediging Bergentheim al counterend over de knie gelegd. Toch raakten de gastheren niet van de kook; reeds eerder in het seizoen hadden zij te maken gehad met tegenslag en steeds hadden zij ruggengraat getoond. Maar de Oldenzaalse voorwaartsen slaagden er aanvankelijk niet in de hechte verdedigingsmuur te slechten, tot een luttel aantal minuten voor het rustsignaal Rick Groenewold op de rechterflank werd gevonden en diens fenomenale voorzet werd prachtig ingekopt door Dylan Rickhoff: 1-1.

Na de pauze, waarin Tim Engbers de poppetjes enigszins had verschoven, tapten de Oldenzalers uit een geheel ander vaatje. De bezoekers slaagden er nu niet meer in om de Oldenzaalse verdediging onder druk te zetten. Met een minuut of tien kreeg Florian Boitelle de bal aangespeeld op het middenveld en hij ging maar eens op avontuur. Hem werd niets in de weg gelegd en hij besloot maar eens een van zijn vlammende afstandsschoten te proberen en met resultaat: 2-1. Nu lag het initiatief uitsluitend bij de thuisploeg. Een voorzet van Florian Boitelle op Dylan Rickhoff leidde de 3-1 in. De Swifterbantse goalie vergistte zich in de sprongkracht van Rickhoff en kon zodoende onvoldoende bij de bal komen en Milan Braam kon de rebound eenvoudig in het lege doel schieten. De wedstrijd was daarmee gespeeld. De gasten waren niet (meer) in staat om aanvallend een vuist te maken en moesten kort voor tijd ook nog de 4-1 slikken. Met een geraffineerd steekballetje wist Milan Braam Florian Boitelle te bereiken en Boitelle verschalkte de doelman in de korte hoek. Eindstand 4-1.

Volgende week spelen de Oldenzalers om een plek in de tweede klasse tegen SC Rouveen dat FC Zutphen uitschakelde (3-2). De wedstrijd vindt plaats op neutraal terrein, welke is bij het  schrijven van dit verslag nog niet bekend. De ploeg hoopt natuurlijk op veel support van de leden van Quick ’20 om hen naar de tweede klasse te schreeuwen.

 

Opstelling: Bjorn Lansink, Lars Ketelaar, Willem Kienhuis, Engin Demir, Mats Winkelhuis, Max van Goethem (Nermin Čolo), Milan Braam ©, Boyd Roord (Lars Spit), Florian Boitelle, Dylan Rickhoff, Rick Groenewold (Jurrien Mulder).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube