Nieuws

Quick’20 ZA1 ronde verder in de nacompetitie na penaltyreeks tegen de Esch

maandag 3 juni 2019 - Senioren


Quick ’20 zat 1 moest het in de eerste ronde van de nacompetitie opnemen tegen de ‘broerders’ van de Esch. Op een bomvol sportpark de Weschterik, waar zo’n beetje iedereen die in Oldenzaal iets betekent in het voetbal zich had verzameld, kruisten twee elftallen de degens om te bepalen wie er het eerst zou afvallen in de race naar de tweede klasse. Helaas zou de verliezer meteen uitgeschakeld zijn. Op het veld was er sprake van een ware reünie van spelers die in de jeugd en soms nog vrij recent samen hadden gestreden voor de prijzen en nu tegenover elkaar stonden.

De wedstrijd kenmerkte zich vooral door de spanning en minder door goed voetbal. De bezoekers probeerden vanaf het begin het initiatief naar zich toe te trekken, terwijl de thuisploeg de lange bal hanteerde, waarbij zij het eerste gevaar stichtte. Een lange bal viel achter de verdediging van Quick ’20 en voormalig Quick’20 –speler Koen Vehof had de 1-0 op zijn  schoen, maar hij kon Bjorn Lansink niet passeren. Ook de tweede grote kans was voor de Esch: wederom een lange bal die achter de verdediging viel en nu was het Thomas Elbersen die Bjorn Lansink niet wist te passeren. Tussendoor viel een spetterend afstandschot van Rob Teders te noteren.

Aan de andere kant was er een kans voor Dylan Rickhoff die een corner van Florian Boitelle inkopte, maar de uiterst betrouwbare sluitpost van De Esch, Laurens Ensink, kon de bal pakken. Een tiental minuten voor het rustsignaal kwam het eerste doelpunt op het scorebord na een gemakkelijk gegeven penalty na een overtreding op Milan Braam. Dylan Rickhoff belastte zich met de executie: 0-1. Met deze stand gingen beide ploegen rusten. De toeschouwer die iets te lang aan de koffie had gezeten, miste de volgende penalty. Ditmaal wist Rickhoff Laurens Ensink niet te verschalken, de rebound werd afgekeurd wegens te vroeg inlopen. Toch behield het team van Tim Engbers de overhand en kwam verdiend op 0-2 na een goed lopende aanval waarbij Max van Goethem een voorzet van Rick Groenewold verzilverde.

Daarmee leek de wedstrijd gespeeld, maar dat was buiten Rob Teders gerekend. Teders, met afstand de beste man bij de thuisploeg,  ging aanvallender spelen en joeg zijn ploeg aan in de jacht op de aansluitingstreffer. Een overtreding op Koen Vehof werd bestraft met een penalty en die werd onberispelijk ingeschoten door Rob Teders, die Bjorn Lansink kansloos liet. De wedstrijd werd nu ongekend spannend en tot afgrijzen van de Quick ’20-aanhang wist De Esch kort voor tijd de gelijkmaker te produceren: een corner werd door Luuk Beckmann bekeken ingekopt: 2-2. Verlenging.

In de eerste minuut van de verlenging greep de thuisploeg de leiding na een penalty, gegeven na een overtreding op Thomas Elbersen. Rob Teders tekende voor de 3-2. Nu lag de bal weer bij de bezoekers om de wedstrijd te doen keren en zij kwamen goed weg toen, na een goede passeeractie van Koen Vehof Mark Leijdekkers de 4-2 op zijn  schoen had, maar slechts de paal raakte. De bezoekende ploeg toog vervolgens weer ten aanval en Dylan Rickhoff had geen geluk met een volley, die voorlangs zeilde. Met nog een paar minuten te spelen wist Joris Snijders een voorzet van Dylan Rickhoff prachtig in te schieten: 3-3. Willem Kienhuis wist met een kopbal Laurens Ensink nog eens op de proef te stellen, maar Ensink liet zich niet verrassen.

In de tweede helft van de verlenging had Milan Braam na een passje van Joris Snijders de winnende treffer op zijn schoen maar Braam ontbeert al weken het geluk. Zijn  bal ging huizenhoog over. Bij 3-3 floot de arbiter voor het laatst. Kortom het drama moest zich noodzakelijkerwijs voltrekken via een loterij, namelijk een penaltyserie. De ploeg die de zenuwen het best onder controle zou hebben, zou de gelukkige zijn. Een spannende penaltyreeks volgens het ABBA-systeem volgde. In dit systeem neemt ploeg A één penalty, vervolgens ploeg B twee penalties, daarna ploeg A twee penalties enz.

De bezoekers wonnen de toss en mochten dus beginnen. Dylan Rickhoff benutte de eerste penalty (zijn derde penalty van de middag), vervolgens scoorde  Luuk Beckmann, miste Mats Winkelhuis en schoot Maarten Siemerink over, waarna Bjorn Lansink een hoofdrol voor zich opeiste door twee penalties te stoppen (van resp. Mark Leijdekkers en Thomas Elbersen), waarna er enige verwarring ontstond omdat de arbiter affloot. Maar er restte nog een beurt voor Quick ’20, want theoretisch kon De Esch nog gelijk komen. Joris Snijders, de maker van de belangrijke gelijkmaker, maakte de degradatie van De Esch een feit door de winnende penalty beheerst in te schieten. In de volgende ronde van de nacompetitie ontvangt Quick ’20 op het eigen sportpark Swift ’64 uit Swifterbant, pikant genoeg een team dat in het voorgaande jaar door de Oldenzalers ook in de nacompetitie werd uitgeschakeld. Komt allen dus de mannen van Tim Engbers steunen in hun strijd om promotie, Vondersweide zaterdag 8 juni as, 14.30u.

 

Opstelling: Bjorn Lansink, Engin Demir, Mats Winkelhuis, Willem Kienhuis, Lars Ketelaar,  Milan Braam©, Max van Goethem (Cas Koopman) , Boyd Roord (Jurrien Mulder) , Florian Boitelle, Dylan Rickhoff, Rick Groenewold (Joris Snijders).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube