Nieuws

Quick’20 degradeert met opgeheven hoofd uit de 3e Divisie

maandag 27 mei 2019 - 1e selectie


Quick’20 heeft gisteren waardig afscheid genomen van de Derde Divisie. Die bestaat drie jaar en Quick’20 heeft daarin even zoveel jaren gespeeld en daalt na de degradatie af naar de Hoofdklasse, waarin het voor de invoering van de 3e Divisie al 4 jaren onafgebroken speelde.

Iedereen heeft het natuurlijk over de situatie bij JVC Cuijk, waar vanavond wordt besloten of het toch meedoet aan de nacompetitie en dan volgend seizoen verder gaat zonder dat spelers worden betaald of dat het eerste team zich direct terugtrekt uit de 3e Divisie. Daarover kunnen hele verhalen worden verteld, zie De Gelderlander, het is wel zo dat Quick’20 niet door de laatste wedstrijd is gedegradeerd, maar dat dit al gaandeweg het seizoen gebeurde.

Quick’20 hoopte uiteraard op een tweede Houdini-act evenals vorig seizoen. Dat zou een wonder zijn geweest en “als dit of dat was gebeurd was handhaving mogelijk geweest”, daar heb je nu helemaal niets aan en Quick’20 zal komend seizoen gewoon moeten zorgen dat het een stabiele hoofdklasser wordt en van daaruit werkt aan een terugkeer naar de Derde Divisie, wat volgens het bestuur nog steeds zonder te betalen kan. Nog meer naar onze eigen opleiding kijken is prima, daar mankeert echter niet veel aan.

Gisteren speelde de thuisclub eerst zomeravondvoetbal, Quick’20 werkte daaraan niet mee en zocht vanaf het begin volop de aanval en dat leverde al na 5 minuten een 0-1 voorsprong op via Jip Kemna die de eerste assist van Melvin Degenaar feilloos intikte. De 2e assist van Melvin in de 21e minuut betekende de 0-2, ook door Jip Kemna.

De thuisclub dacht nu, van dit gaat niet gebeuren, en toen liet die ploeg zien dat het een uitstekend team heeft wat vooral in de omschakeling uiterst effectief kan zijn. Na 24 minuten was het Boshoff die de 1-2 maakte en omdat hij daarna nog twee doelpunten maakte mocht Boshoff na afloop niet alleen de bal mee naar huis nemen, ook bleek hij met 24 doelpunten de topscorer van de zondag Derde Divisie te zijn geworden. Een bijzondere prestatie natuurlijk.

Melvin Degenaar maakte zelf de 1-3. Hij probeerde het met een lob over de uitkomende doelman en die kwam in botsing met een medespeler en Melvin wist uit een toch moeilijke positie beheerst te zorgen voor de 1-3 ruststand in de 36e minuut.

Na rust zagen we een sterk Quick (H) dat al in één minuut drie kansen had op de aansluitingstreffer. In de 56e minuut viel toch de 2-3 en ging de thuisclub op zoek naar de gelijkmaker.Quick’20 counterde een paar keer sterk en had een paar goede kansen op de 2-4, maar de beslissende pass was steeds te kort om er voordeel uit te trekken.

Quick (H) maakte gelijk in de 68e minuut en kort daarna scoorde Jip Kemna met zijn derde treffer afgetekend de 3-4 na de derde assist van Melvin. In de 75e minuut had Melvin de 3-5 op zijn schoen na een prachtige strakke lage voorzet van invaller Alpi Arslan. Hij wou het te mooi doen en schoot de bal over in plaats van die simpel tussen de twee palen te tikken.

De thuisclub wou zo het seizoen niet afsluiten voor eigen publiek en wat iedereen al zag aankomen gebeurde ook in 87e minuut toen de eindstand werd bepaald op 4-4.

Ik ben blij dat ik bijna alle wedstrijden van Quick’20 heb gezien en zal ook volgend seizoen graag weer verslag doen van de duels op een niveau lager in de Hoofdklasse A. ik ben er de laatste weken van overtuigd geraakt dat er voldoende kwaliteit in de nieuwe selectie voor het seizoen 2019-2020 zit om komend seizoen met vertrouwen tegemoet te zien.

Gewoon lekker meedraaien in de Hoofdklasse en dan zien we na een jaar weer verder.

En bedenk wel dat we in 2020 het honderdjarig bestaan vieren !!

Quick (H) – Quick’20 4-4 (1-3)
Score:
5. Kemna 0-1, 22. Kemna 0-2, 26. Boshoff 1-2, 36. Degenaar 1-3, 56. Boshoff 2-3, 69. Boshoff 3-3, 71. Kemna 3-4, 86. van der Heiden 4-4.

Quick’20: Bakker, Sen, Kamp, ter Horst, Zwienenberg, Kemna, Stolker, Goorhuis Oude Sanderink, van Houten (80. Eulderink), Degenaar, Olde Dubbelink (72. Arslan).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube