Nieuws

Quick ’20 zat 1 verslaat ook Hellendoorn

maandag 27 mei 2019 - Senioren


In een wedstrijd waar alleen voor de bezoekers nog iets op het spel stond (namelijk mogelijk een vierde plek die recht zou geven op deelname aan de nacompetitie) heeft Quick ’20 zat 1 voor het eerst in haar geschiedenis weten te winnen van Hellendoorn. Op sportpark Vondersweide werd het 2-1.

In een gezapige eerste helft, waarin de bezoekers geen moment de indruk wisten te wekken dat zij geloofden in de vierde plek (zij waren daarvoor dan ook afhankelijk van de wedstrijd Kloosterhaar – PH) viel voor de neutrale kijker weinig te genieten. De thuisploeg speelde een beetje inspiratieloos en de bezoekers waren niet bij machte hun stempel op de wedstrijd te drukken. Toch kwamen zij halverwege de eerste helft op voorsprong en de totstandkoming van het doelpunt was symptomatisch voor het spel van beide ploegen.

Een vrije trap werd rechtstreeks op het doel van Bjorn Lansink geschoten, maar onderweg werd de bal door de muur van richting veranderd, waardoor Lansink kansloos bleek: 0-1. Vervolgens zette de thuisploeg enigszins aan om de gelijkmaker tot stand te brengen en, hoewel er via de flanken aardige aanvallen werden opgezet, wisten de zwart-witte voorwaartsen geen gevaar te stichten voor het doel van de bezoekers. De beste kans ontstond na een fraaie één-twee-combinatie tussen Milan Braam en Boyd Roord, maar Braam verzuimde zelf af te ronden en wist Roord niet te bereiken met zijn  voorzetje, waardoor de Hellendoornse verdediging de situatie wist te redden.

 

In de tweede helft een volledig ander beeld. De thuisploeg kwam geïnspireerd uit de kleedkamer en ging meteen op jacht naar de gelijkmaker. Een goed lopende aanval via Max van Goethem en Florian Boitelle leverde een kansje op voor Milan Braam, maar diens inzet werd gered., Verder viel Florian Boitelle op met schoten uit de tweede lijn, maar helaas stond zijn vizier (nog) niet op scherp, want keer op keer verdween de bal naast het Hellendoornse doel. Een fraaie combinatie tussen Rick Groenewold en Tim Kempers werd door Boyd Roord naast geschoten.

Maar enkele aanvallen later wist Florian Boitelle Boyd Roord te vinden bij de eerste paal. Roord miste niet: 1-1. Nu rook de formatie van Tim Engbers bloed, Hellendoorn werd bij tijd en wijle op een hoopje gespeeld en het was dan ook afwachten tot de tweede goal viel. Kempers was met een kopbal na een voorzet van Rick Groenewold dichtbij en luttele minuten later kopte Kempers de bal naast het Hellendoornse doel. Enkele minuten later had Florian Boitelle wel succes met zijn  afstandschot. Het werd op links aangespeeld en bedacht zich geen moment en schoot diagonaal in. Op diens inzet moest de Hellendoornse goalie het antwoord schuldig blijven en de bal verdween in de rechterhoek: 2-1.

Hierna was de Oldenzaalse ploeg heer en meester op het veld. Achterin werd niets weggegeven en aanvallend creëerde men aanval na aanval zonder overigens erg gevaarlijk te worden. En zo eindigde de wedstrijd in 2-1, een resultaat waardoor Hellendoorn vijfde werd in de stand en de vierde plaats moest laten aan Kloosterhaar dat PH een puntje af wist te snoepen. Zo werd Kloosterhaar de derde nakompetitiekandidaat uit 3D. De ploeg van Tim Engbers kan zich opmaken voor de clash op sportpark de Weschterik tegen stadgenoot De Esch, dat  ondanks winst tegen Den Ham niet van de voorlaatste plek in 2H kwam, omdat FC Zutphen ver in de blessuretijd won van Be Quick ’28. Saillant detail in deze wedstrijd is dat De Esch verschillende spelers herbergt die in het verleden de kleuren van Quick ’20 hebben verdedigd en dat de assistent-trainer bij Quick ’20 zat 1, Erik Hazewinkel, in een recent verleden triomfen heeft gevierd als trainer van De Esch.

 

Opstelling: Bjorn Lansink, Lars Ketelaar, Nermin Čolo, Mats Winkelhuis, Cees Schurink (Max van Goethem), Milan Braam ©, Jesse Olde Monnikhof (Tim Kempers), Boyd Roord, Joris Snijders, Florian Boitelle, Rick Groenewold.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube