Nieuws

Quick’20 houdt hoop na winnende doelpunt diep in blessuretijd

maandag 20 mei 2019 - 1e selectie


Donkere wolken pakten zich letterlijk en figuurlijk samen toen de officiële speeltijd was verstreken op zondagmiddag 19 mei om 15.57 uur. De stand was 0-0 en dat zou betekenen dat Quick’20 op hetzelfde kunstgrasveld waarop drie jaar geleden de Derde Divisie werd bereikt ook zou afdalen uit die divisie. OJC Rosmalen stond met 0-1 voor bij ADO’20 en dat zou rechtstreekse degradatie betekenen voor Quick’20.

Over geluk had Quick’20 gisteren niet te klagen omdat de aanvallers van EVV geen raad wisten met diverse honderd procent kansen in vooral het laatste kwartier. EVV had toen veel kansen uit de counter, doelman Julian Bakker zorgde er meerdere keren voor dat ze niet scoorden.

Ging de eerste helft nog gelijk op met weinig uitgespeelde kansen voor beide teams, in de tweede helft speelde Quick’20 vol op de aanval met alle mogelijke risico’s die dat kan hebben. Er werd van alles geprobeerd om te winnen en de beide vleugelverdedigers werden in de laatste 23 minuten vervangen door twee aanvallers. Tim Olde Dubbelink speelde zeer verdienstelijk maar zijn vervanger Jasper-Ewout van Breemen-Schneider werd in de tweede minuut van de blessuretijd matchwinner met een prachtig doelpunt boven in de kruising.

De 1-0 was tevens de eindstand en EVV is daardoor één plek gezakt en op de vierde plaats van onderen gekomen. Quick’20 blijft hierdoor zeventiende met twee punten achter op OJC Rosmalen en moet volgende week bij Quick uit Den Haag sowieso winnen en OJC Rosmalen. moet dan verliezen. Dan komt Quick’20 één punt boven OJC Rosmalen en mag het nacompetitie spelen.
Bij winst van Quick’20 en een gelijkspel van OJC Rosmalen eindigen beide ploegen gelijk, maar door het betere doelsaldo van OJC Rosmalen zal Quick’20 dan ook rechtstreeks degraderen.

OJC Rosmalen speelt thuis tegen JVC Cuijk en dat staat weer één punt boven EVV en heeft er alle belang bij niet op de 15e plek te eindigen, want dan speelt het ook nacompetitie om handhaving. Het bestuur van JVC Cuijk nodigt op hun website alle leden uit voor een extra algemene ledenvergadering op 27 mei, één dag na afloop van de competitie! Belangrijkste agenda punt: keuze uit de  scenario’s hoe we verder gaan met JVC 1 en de consequenties van die keuze. Of dat invloed heeft op het verloop van hun laatste wedstrijd weet ik niet, feit is wel dat JVC Cuijk de laatste tijd weinig punten pakt en het grootste deel van de selectie vertrekt uit onvrede met de regeling over betalen bij de club.

Het wordt dus een spannende week en zondag 26 mei tegen 16.30 uur zal de eindstand van de competitie in de Derde Divisie wel bekend zijn.

Quick’20 – EVV 1-0 (0-0)
Score:
90+2 van Breemen-Schneider 1-0

Quick’20: Bakker, Sen (67. Eulderink), Kamp, ter Horst, Zwienenberg (75. Arslan), Goorhuis Oude Sanderink, Kemna, Stolker, van Houten, Degenaar, Olde Dubbelink (80. van Breemen-Schneider).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube