Nieuws

ASV’57 legt Quick ’20 zat 1 geen strobreed in de weg

maandag 20 mei 2019 - Senioren


Wie, zoals uw verslaggever, afgelopen zaterdag een zware middag had verwacht voor de Oldenzalers, met een tot de tanden gewapend ASV ’57, kwam bedrogen uit.

Als makke lammetjes lieten de Aadorpers zich naar de slachtbank leiden. Het werd 0-5, maar het had evengoed een korfbaluitslag à la 4-11 kunnen worden. Het zat de bezoekers dan ook flink mee: reeds in de tweede minuut stond de stand 0-1 op het scorebord. Een dieptepass van Lars Ketelaar op Dylan Rickhoff werd door een Aadorpse verdediger hoogst ongelukkig geraakt en hij passeerde daarmee zijn eigen doelamn.  Vervolgens grepen de Oldenzalers onder leiding van de magistraal spelende Milan Braam En Cees Schurink de thuisploeg bij de lurven en was het wachten op meer doelpunten. Joris Snijders was dichtbij de 0-2 na goed voorbereidend werk van Dylan Rickhoff.

Na een enorme scrimmage ging de bal toch naast het doel. In de 17de minuut werd het dan toch 0-2 dankzij de dekselse Rick Groenewold die goed anticipeerde op andermaal een dieptepass van Lars Ketelaar en de Aadorpse doelman passeerde. Vervolgens waren er kansen voor Dylan Rickhoff (over) na goed voorbereidend werk van Milan Braam en voor Florian Boitelle, wiens schot te elfder ure werd geblokt. Intussen meldde de thuisploeg zich ook voor het doel van Lansink, maar de wist kundig zijn doel schoon te houden. Milan Braam kreeg een grote kans na een combinatie met Cees Schurink, maar zijn  schot werd geblokt.In de 32ste minuut was het andermaal een cadeautje van de thuisploeg die Quick ’20 zat 1 verder liet uitlopen. Florian Boitelle kon een bal gemakkelijk onderscheppen en in zijn eentje op het Aadorpse doel af gaan, waarna hij beheerst de bal langs de doelman schoof: 0-3. Met deze stand werden de kleedkamers opgezocht.

 

In de tweede helft was de spanning natuurlijk helemaal weg en kregen de toeschouwers een wat eenzijdige wedstrijd te zien. In de 50ste minuut een grote kans voor Dylan Rickhoff op aangeven van Rick Groenewold. Ook de gastheren deden van zich spreken, maar een eretreffer bleef hun ontzegd. In deze fase liet vooral Milan Braam zich gelden, al ontbrak hem deze middag de scherpte (en het geluk) om een doelpunt te maken. Eerst werd zijn schot na een combinatie met de ingevallen Jesse Olde Monnikhof geblokt, vervolgens schoot hij een bal naast en zijn fraaiste poging een lob over de keeper ging maar ternauwernood over het doel.

In de 80ste minuut zorgde Lars Spit voor de 0-4 na goed voorbereidend werk van Jesse Olde Monnikhof. Twee minuten later zorgde Dylan Rickhoff voor de 0-5 eindstand nadat hij de bal op een presenteerblaadje had gekregen na een vrije schop van Engin Demir die werd teruggekopt door Willem Kienhuis, die zijn  sterke optreden bekroonde met een assist.

Enige smetjes op de prestatie waren de gemakkelijk gegeven gele kaarten aan Dylan Rickhoff (botsing met de Aadorpse doelman) en Engin Demir (tegenstand probeerde door hem heen te lopen), waardoor beide heren de laatste competitiewedstrijd tegen Hellendoorn moeten missen. Pikant detail van deze ontmoeting is wel dat, doordat de mannen van Tim Engbers door de overwinning op ASV ’57 de derde periodetitel in de wacht hebben gesleept, de vierde plaats voor Hellendoorn genoeg zou kunnen zijn om de vervangende periodetitel van PH in de wacht te slepen. Alleen moet Hellendoorn dan wel winnen van de Oldenzalers en is het dan afhankelijk van het resultaat van Kloosterhaar. Volgende week dus Quick ’20 zat 1- Hellendoorn, sportpark Vondersweide, aanvang 14.30u (en niet 15.00u).

Komt allen de ploeg van Tim Engbers steunen!

 

Opstelling: Bjorn Lansink, Willem Kienhuis, Mats Winkelhuis, Engin Demir, Lars Ketelaar, Milan Braam ©, Dylan Rickhoff, Rick Groenewold, Florian Boitelle (Lars Spit), Joris Snijders (Jesse Olde Monnikhiof) , Cees Schurink

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube