Nieuws

Zwaarbevochten overwinning op DES voor Quick ’20 zat 1

maandag 13 mei 2019 - Senioren


Quick’20 zat 1 heeft dankzij een zwaarbevochten overwinning op DES de seizoensdoelstelling gehaald. De ploeg is – mede door de falende concurrentie – inmiddels verzekerd van de nacompetitie.

 

Lang zag het ernaar uit dat de bezoekers uit Nijverdal voor een stuntje gingen zorgen. Zij namen brutaal de leiding in de wedstrijd dankzij een frommeldoelpunt in de 24ste minuut en dankzij een penalty in de 30ste minuut door een wat wilde interventie van Willem Kienhuis. De Nijverdalse aanvoerder kweet zich voorbeeldig van zijn  taak: 0-2.

Dezelfde Willem Kienhuis zorgde in de 40ste minuut voor de aansluitingstreffer. Op voorzet van Florian Boitelle wist Kienhuis de bal achter de Nijverdalse goalie te koppen: 1-2.

 

In de tweede helft tapten de Oldenzalers uit een ander vaatje. Met Rick Groenewold in de ploeg zetten de Oldenzalers de bezoekers meer onder druk. In de 12de minuut kopte Dylan Rickhoff een voorzet van Rick Groenewold ongelukkig genoeg nog op de paal. Na een goede passeerbeweging gaf Groenewold de beslissende pass voor de gelijkkmaker van Dylan Rickhoff.

Rickhoff schoof de bal beheerst in het Nijverdalse doel. Inmiddels stonden de Nijverdallers met z’n tienen op het veld na een rode kaart voor een van hun verdedigers na een (vermeende) kopstoot. Met Jese Olde Monnikhof in de ploeg voor Jurrien Mulder en Boyd Roord voor de moegestreden Nermin Čolo probeerde Tim Engbers zijn ploeg nog meer stootkracht te geven, hetgeen wonderwel uitpakte. Goed doorgaan en een bekeken voorzetje van Olde Monnikhof bracht de 3-2 van Boyd Roord, die weer eens als een duveltje uit een doosje voor de goal verscheen.

Manmoedig trok DES ten aanval om hun stuntje te realiseren, maar zij liepen in het mes. Een splijtende counter met de snelle Rick Groenewold werd dankzij een mooi steekpassje van Groenewold gemakkelijk tot doelpunt bevorderd door de meegelopen Florian Boitelle: 4-2. Na afloop bleek dit resultaat genoeg om de derde plaats in de rangschikking veilig te stellen, waardoor de Oldenzalers verzekerd zijn van nacompetitie. Zowel Hellendoorn als Kloosterhaar wisten niet te winnen en zo kan de derde plek de ploeg van Tim Engbers niet meer ontgaan.

Volgende week kruist de Oldenzaalse ploeg de degens met ASV’57 om de week daarna de reguliere competitie af te sluiten tegen Hellendoorn.  Het streven van de ploeg is om nog een plaatsje te stijgen ten koste van Bergentheim, dat kampioen PH zijn  eerste nederlaag toebracht.

 

Opstelling: Bjorn Lansink, Willem Kienhuis, Nermin Čolo (Boyd Roord), Milan Braam ©, Jurrien Mulder (Jesse Olde Monnikhof), Florian Boitelle, Dylan Rickhoff, Mats Winkelhuis, Lars Ketelaar, Engin Demir, Joris Snijders (Rick Groenewold)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube