Nieuws

Quick’20 blijft knap overeind bij TEC en speelt met 1-1 gelijk

maandag 13 mei 2019 - 1e selectie


Voor de wedstrijd werd er legaal vuurwerk afgeschoten op een pleintje naast de accommodatie van TEC. Enkele mensen kregen het hierdoor behoorlijk benauwd en als dit een voorteken was voor het vuurwerk wat Quick’20 te wachten stond dan zou het een zware avond kunnen worden.

TEC had alles al geregeld rond het feestje dat gevierd kon worden als er werd gewonnen van Quick’20. Er was al een band uitgenodigd om de mogelijke promotie naar de Tweede Divisie muzikaal te begeleiden. Ook waren de junioren van de vereniging allemaal in clubkleuren aanwezig en werd het team luidruchtig aangemoedigd.

TEC had voor aanvang van de wedstrijd in de resterende duels nog 3 punten nodig om na één jaar Derde Divisie al weer terug te keren naar de Tweede Divisie. TEC moet in de eindstand alle teams onder zich houden met uitzondering van Jong FC Volendam want voor de beloften geldt een afzonderlijke promotie/degradatieregeling.

Quick’20 begon noodgedwongen niet met de sterkste opstelling. Blessures van Tim Zwienenberg, Jeroen Visscher en Frank Eulderink waren hieraan schuld, Hun plaatsen werden zeer verdienstelijk ingenomen door Cas Goorhuis Oude Sanderink die zeer goed speelde, Tim Olde Dubbelink die een ruime voldoende haalde en Wesley van Houten die weer liet zien dat hij ook goed kan aanvallen en voor de tweede wedstrijd op rij een belangrijk doelpunt scoorde, dit keer de gelijkmaker 13 minuten voor tijd.

Al vroeg opende TEC de score. Serhat Koc schoot raak na een voorzet van Robby Holder. Het leek dat het prijsschieten zou worden voor TEC. Quick’20 herpakte zich echter snel en liet het niet zo ver komen. TEC had de eerste helft nog twee honderd procent kansen, maar de thuisploeg had het vizier niet op scherp staan en verder was doelman Julian Bakker weer eens belangrijk voor Quick’20 met meerdere prima reddingen.

In de tweede helft  speelde TEC nog meer de lange bal dan in de eerste vijfenveertig minuten. Het had van de 45e tot de 67e minuut vijf goede kansen om de voorsprong van 1-0 te vergroten. Of de kansen werden jammerlijk gemist of doelman Julian voorkwam een doelpunt met katachtige reddingen.

In de eerste helft had Quick’20 geen echte kansen, in de tweede helft wel. Naarmate TEC moeite kreeg om meer goals te scoren nam het vertrouwen bij Quick’20 toe en de supporters zeiden al tegen elkaar: als zij niet scoren doen wij het wel. En dat gebeurde ook 13 minuten voor tijd. Wesley van Houten rondde een snelle uitval bekwaam af met een keihard schot in de linker benedenhoek, 1-1.

Daarna had Quick’20 nog wat kleine kansen, toch was het TEC dat had kunnen winnen. In de 86e minuut werd vrij voor het doel gemist en in de 90e minuut tikte Julian de bal met een zweefduik uit de rechter bovenhoek tot corner.

Quick’20 had ook zaterdagavond het geluk mee en sleepte met veel moeite de 1-1 gelijke stand over de eindstreep na 90+4 minuten.
Daarmee zorgde het dat de vele Tielse toeschouwers teleurgesteld achter bleven. Bij winst had TEC zich thuis al kunnen verzekeren van promotie naar de Tweede Divisie en nu moet het daar nog minstens een week op wachten.

OJC Rosmalen speelde gisteren thuis met 2-2 gelijk tegen Hercules en daardoor is de achterstand  van Quick’20 op OJC Rosmalen met nog twee wedstrijden te spelen 2 punten gebleven en staat Quick’20 nog op de voorlaatste zeventiende plaats. Sinds gisteren is er één degradant zeker, HBS verloor met 1-0 bij Blauw Geel’38 en eindigt daarmee definitief op de laatste of voorlaatste plaats.

Quick’20 speelt komende zondag thuis tegen EVV, dat op de 14e plek staat met maar één punt voorsprong op nummer 15 Blauw Geel’38.

TEC – Quick’20 1-1 (1-0)
Score:
2. Koc 1-0, 77. van Houten 1-1.

Quick’20: Bakker, Sen, Heskamp, Kamp, Goorhuis Oude Sanderink, van Breemen-Schneider, Kemna, Stolker, van Houten, Degenaar, Olde Dubbelink.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube