Nieuws

Quick’20 juicht eindelijk weer na 2-1 winst op Dongen

maandag 6 mei 2019 - 1e selectie


Een betere analyse dan die van onze trainer André Paus is er niet:

“ We hebben in een heel matige wedstrijd belangrijke punten gepakt”;
“ in de euforie na de 2-0 kregen we meteen een doelpunt tegen” en
“ Quick probeerde 3-1 te maken, terwijl dat helemaal niet hoeft. De voorsprong vasthouden was veel belangrijker. Dat is gelukkig gelukt”.

Quick’20 boekte gisteren een cruciale zege in de strijd om degradatie. Het maximaal haalbare blijft nog steeds handhaving via plaatsing voor de nacompetitie. Die doelstelling kwam gisteren een stapje dichterbij omdat OJC Rosmalen gelijk speelde en Quick’20 daardoor met nog drie duels te gaan de achterstand op de zestiende plek terugbracht tot twee punten.

Jammer was het dat de weer prima spelende Tim Zwienenberg in de 90e minuut uitviel met een hersenschudding door een ongelukkig moment wat eigenlijk niemand goed heeft gezien en hij weet het zelf ook niet meer. Laten we hopen dat het meevalt en hij zo snel mogelijk weer inzetbaar is, liefst komende zaterdag al uit bij koploper TEC.

De eerste helft had Quick’20 het betere van het spel en Dongen was in de tweede helft gevaarlijker. Het was een meer spannende dan goede wedstrijd, door de vele kansen over en weer verveelde deze wedstrijd geen minuut.

Nadat “nieuwbakken” rechtsbuiten Wesley van Houten in de 15e minuut nog een enorme kans miste, maakte hij dat in de 18e minuut meer dan goed. Tim kwam geweldig op en zijn strakke voorzet vanaf de achterlijn werd door Wesley mooi in het doel gegleden, 1-0.
In de 29e minuut hield Quick’20 met kunst- en vliegwerk het doel schoon. Eerst stopte doelman Julian Bakker een schot van Dongen en de rebound werd door  Yannick Heskamp over het doel tot corner verwerkt.

Aan het begin van de tweede helft had Dongen twee honderd procent kansen op een goal, de voorwaartsen wisten er gelukkig geen raad mee. In de 56e minuut kwam uitblinker Wesley alleen op de doelman af en hij wou zijn kans beheerst afmaken maar schoot keihard over het doel. in de 77e minuut kwam Luc Stolker geweldig op en vanaf rechts legde hij de bal terug op invaller Jasper-Ewout van Breemen-Schneider die vanaf het midden van de zestienmeterlijn verwoestend uithaalde en de bal in de linker benedenhoek schoot, 2-0 voor Quick’20.

 

Quick’20 was de voorsprong nog aan het vieren en vergat te verdedigen en zo kon Dongen twee minuten later al de aansluitingstreffer scoren, 2-1.

Dongen begon aan een slotoffensief en doelman Julian was daarna tot twee keer toe een sta-in-de- weg voor de Dongense voorhoede. In de 82e minuut had Jelle Leenders nog een mooie kans om voor Quick’20 met het hoofd te scoren, dat lukte niet en in dezelfde minuut was er aan de andere kant ook een kopkans die werd gemist. In de 85e minuut was er nog een prachtkans voor Dongen op de gelijkmaker, maar vrij voor het doel faalden twee spelers hopeloos.

Quick’20 had eindelijk het geluk eens mee en kon zo met een 2-1 overwinning het veld verlaten.

Nu volgen er nog drie loodzware duels met eerst zaterdag uit om 19.00 uur koploper TEC, dan thuis tegen EVV, dat ook niet veilig is op dit moment en de laatste wedstrijd is op 26 mei uit tegen Quick (H), dat sinds gisteren veilig is.

Quick’20 – Dongen 2-1 (1-0)
Score:
20. van Houten 1-0, 79. van Breemen-Schneider 2-0, 81. de Man 2-1

Quick’20: Bakker, Sen, Heskamp, Leenders, Zwienenberg, (90. Goorhuis Oude Sanderink), Kamp, Kemna (65. van Breemen-Schneider), Stolker, van Houten, Degenaar, Olde Dubbelink (46. Arslan)

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube