Nieuws

Quick’20 verliest geflatteerd met 0-3 van slim Hercules

maandag 29 april 2019 - 1e selectie


Zonder Frank Eulderink, Melvin Degenaar (allebei geblesseerd) en Jeroen Visscher (blessure tijdens warming-up) begon Quick’20 met een basiself met een gemiddelde leeftijd van 23 jaar aan deze belangrijke wedstrijd voor beide teams. Hercules kon door winst rechtstreeks lijfsbehoud bijna veilig stellen en Quick’20 moest winnen om niet te ver achter te blijven op OJC Rosmalen.

Quick’20 begon sterk aan het duel en vooral verdediger Tim Zwienenberg liet tijdens het duel regelmatig zien dat zijn vlijmscherpe voorzetten vanaf de linkerflank nog steeds een belangrijk aanvallend wapen voor Quick’20 kunnen zijn. Het is alleen jammer dat daarmee door de voorwaartsen onzorgvuldig werd omgesprongen. In de 3e minuut ging de bal voor het doel langs en in de 6e minuut had Jip Kemna uit de voorzet de bal moeten raken, maar hij miste die. Wat er dan uit voort was gekomen blijft een vraag, maar het was een goede doelkans.

Quick’20 speelde met een jeugdige ploeg met zelfs Thomas Bosch uit de JO9-1 in het team en ook met de jeugdige Tim Olde Dubbelink. Beide spelers haalden een ruime voldoende.

Hercules heeft een beter voetballende ploeg dan Quick’20, gisteren ging de thuisclub daar veel beter mee om dan drie weken geleden in het uitduel toen Hercules veel meer te “vertellen” had, maar uiteindelijk met een puntendeling genoeg moest nemen met 1-1. Gisteren verloor Quick’20 geflatteerd met 0-3, terwijl er meer in had gezeten.

Quick’20 had in de eerste helft meerdere kleine doelkansen en Hercules tot de 41e minuut maar eentje, maar het schot op het doel in de 21e minuut werd door keeper Julian Bakker vakkundig met de voet gestopt. Raaijen draaide zich in de 41e minuut knap vrij en rondde fraai af: 0-1. Twee minuten later schoot Jeffrey Vlug een vrije trap op de buitenkant van de paal, die voorkwam dat Quick’20 met twee doelpunten achterstand de rust inging..

Na rust probeerde Quick’20 van alles en had het twee kleine kansen met kopballen die de keeper van Hercules allebei kon tegenhouden. Dezelfde doelman sloeg de bal uit het doel na een mooi schot van Jip.

Quick’20 “rook” een klein beetje aan de gelijkmaker evenals drie weken geleden toen die ook daadwerkelijk viel 10 minuten voor tijd. Maar zover kwam het dit keer niet, het noodlot sloeg toe aan de andere kant. Invaller Walid Ould-Chikh kapte en draaide voordat hij de actie afrondde met een prachtig schot in de verre hoek. Het was 0-2 en het verzet van Quick’20 was gebroken. Walid maakte zeven minuten voor tijd ook nog de 0-3 door doelman Bakker met een prachtige lob te verschalken.

De supporters van Quick’20 beginnen langzamerhand te twijfelen of het team de nacompetitie nog wel haalt, dat is heel begrijpelijk.

Quick’20 blijft door deze nederlaag wel op de zeventiende plaats staan, vier punten achter op OJC Rosmalen dat van de nummers 15 tot en met 18 veruit het gemakkelijkste restant-programma heeft met alleen komende zondag een duel tegen nummer 14 EVV dat drie punten voor staat op nummer 14 Blauw Geel’38.

Zolang de spelers en staf in de ommekeer blijven geloven en dat ook op het veld en in de uitslag tot stand brengen is handhaving via de nacompetitie nog steeds geen “droom”. Het zal wel een hele kluif worden gelet op het restant-programma van Quick’20 en dat van OJC Rosmalen. Dat van Quick’20 is op papier veel zwaarder.

Quick’20 – Hercules 0-3 (0-1)
Score:
41. Raaijen 0-1, 79. Ould-Chikh 0-2, 85. Ould-Chikh 0-3.

Quick’20: Bakker (K), Sen, Leenders, Heskamp, Zwienenberg, Kamp (C), Stolker, Olde Dubbelink, van Breemen-Schneider, Kemna, Bosch (80. Ilia).

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube