Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 thuis tegen Hercules

vrijdag 26 april 2019 - 1e selectie


De wedstrijd tegen Hercules werd op 16 december 2018 afgelast toen de Utrechtenaren al op sportpark Vondersweijde waren gearriveerd. Het is het laatste inhaalduel uit de tweede periode en vandaag is er nog een inhaalduel uit de derde en huidige periode tussen EVV en Quick (H). Donderdagavond  2 mei om 20.00 uur volgt dan het laatste inhaalduel uit de derde periode tussen Hercules en Westlandia. Bij aanvang van de 31e speelronde op zondag 5 mei beginnen alle teams dan met 30 gespeelde wedstrijden aan de vier laatste wedstrijden van de reguliere competitie.

 

Hercules heeft 14 punten meer dan Quick’20 met een wedstrijd minder gespeeld. Zelfs met 37 punten zijn de Utrechtenaren nog niet zeker van rechtstreeks  lijfsbehoud in de Derde Divisie. Het staat 3 punten voor op de nummers 14 en 15 EVV en Blauw Geel’38 met één wedstrijd minder gespeeld dan EVV en twee minder dan Blauw Geel’38. Zondag 28 april en donderdag 2 mei wordt eraan gewerkt het aantal te spelen duels van alle teams op 30 te brengen door de vastgestelde inhaalwedstrijden.

 

Op Paaszaterdag hield Quick’20 dit seizoen voor het eerst de nul en werd er knap gelijk gespeeld met 0-0 tegen de toenmalige koploper Jong FC Volendam, dat inmiddels na Paasmaandag de eerste plaats op de ranglijst is kwijtgeraakt ten gunste van TEC dat met 60 punten nu één punt voorsprong heeft op de beloften van Volendam.

 

Tegenstander Hercules is voor Quick’20 altijd een geduchte opponent waartegen goede en spannende duels worden uitgevochten. Omdat Hercules zelf de punten nog goed kan gebruiken hoeft Quick’20 dus geen cadeautje te verwachten van Hercules. Vorig seizoen verloor Quick’20 uit in Utrecht en won het thuis. Dit seizoen werd er uit drie weken geleden met 1-1 zeer verdienstelijk gelijk gespeeld en het zwaarbevochten punt was het eerste punt in de eerste wedstrijd onder interim-trainer André Paus.

 

Zoals het er nu naar uitziet zal Quick’20 in de resterende 5 wedstrijden toch minimaal 10 punten moeten halen om niet rechtstreeks te degraderen en zich dan via de nacompetitie te kunnen handhaven in de Derde Divisie. Feit is namelijk dat HBS en OJC Rosmalen weer wedstrijden winnen en dat zal  Quick’20 ook moeten doen om niet verder achterop te raken.

 

Quick’20 speelt nog driemaal thuis. Hercules komt zondag op bezoek en de week erop is de thuiswedstrijd tegen Dongen en twee weken daarna volgt op 19 mei de laatste thuiswedstrijd van het reguliere seizoen tegen EVV. Uit zijn er nog twee wedstrijden, op zaterdag 11 mei om 18.00 uur is het loodzware duel tegen TEC, dat nu sinds 2e Paasdag de 1e plek bezet en op 26 mei volgt er dan de laatste wedstrijd bij Quick den Haag.

_____________________________________________________________

Arbitrale Leiding:

Scheidsrechter               : D. Schaper

Ass.scheidsrechters       : K. Weever en M.T. Ritsema

_____________________________________________________________

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube