Nieuws

Quick ’20 zat 1 doet goede zaken in Nijverdal: 2-6 winst op SVVN

donderdag 25 april 2019 - Senioren


Quick ‘20 zat 1 heeft de altijd lastige uitwedstrijd bij SVVN overtuigend gewonnen. Het werd 2-6 in Nijverdal. Daarnaast lieten de concurrenten in deze speelronde punten liggen, waarmee de Oldenzaalse ploeg haar kansen op een nakompetitieplek weer zag stijgen.

 

De ploeg van trainer Tim Engbers startte overtuigend en greep meteen het initiatief, daarbij geholpen door het feit dat de Nijverdallers zich in hun defensieve stellingen terugtrokken. Nadat de openingsfase zich vooral gekenmerkt had door het feit dat Milan Braam kennelijk was aangemerkt door de tegenstander als loslopend wild waarop geschoten mocht worden, kwamen de bezoekers in de 17e minuut op een 0-1 voorsprong door een geplaatste schuiver van Dylan Rickhoff na goed voorbereidend werk van Milan Braam. Vervolgens was het thuisdoelman Patriz Loohuis die zijn  ploeg behoedde voor verdere schade, tot de 37ste en 38ste minuut toen Florian Boiteller het op zijn heupen kreeg. Eerst scoorde hij uit een splijtende pass van Engin Demir, vervolgens binnen de minuut op een pass van Milan Braam, waarbij hij met een verschroeiend schot de kwaliteit van de  Nijverdalse netten testte. Nog voor rust kwamen de Oldenzalers op een 0-4 voorsprong door een solo van de ongrijpbare Milan Braam, die na de keeper omspeeld te hebben uit een moeilijke hoek de bal in het netje schoof. Vervolgens voorkwam doelman Patriz Loohuis dat de schade voor de thuisploeg nog hoger opliep. Met een 0-4 stand zochten de ploeg de kleedkamer op.

 

In de tweede helft verslapte de greep van de bezoekers op de thuisploeg een beetje. Slordig verdedigen stelde de linksbuiten in staat de score een milder aanzien te geven: 1-4. Het werd zelfs nog 2-4 uit een fraai ingeschoten vrije trap. Maar daarna grepen de Oldenzalers de thuisploeg weer bij de lurven en in de 90ste minuut vond Milan Braam de inmiddels ingevallen Lars Spit, die met een fraaie krul in de rechterbovenhoek de 2-5 op het scorebord zette. Daarmee was de koek nog niet op. Het werd zelfs nog 2-6 door de ook ingevallen Cees Schurink op aangeven van Lars Spit, waarbij de goed fluitende scheidsrechter Maneschijn het vlagsignaal van de assistent van SVVN negeerde.  Al met al een ook qua hoogte van de uitslag meer dan verdiende zege voor een overtuigend team van trainer Tim Engbers. Naderhand werd bekend dat Bergentheim had gelijkgespeeld en Hellendoorn had verloren, waardoor de situatie op de ranglijst nog rooskleuriger werd voor de Oldenzaalse ploeg. Eerstvolgend duel is de thuiswedstrijd op 11 mei tegen die andere Nijverdalse ploeg DES, waarna nog wedstrijden tegen ASV’57 (uit) en Hellendoorn (thuis) wachten.

 

Opstelling: Bjorn Lansink, Mats Winkelhuis, Willem Kienhuis, Engin Demir (Joris Snijders), Nermin Čolo (Cees Schurink), Milan Braam ©, Lars Ketelaar, Jurriën Mulder, Rick Groenewold (Lars Spit), Dylan Rickhoff, Florian Boitelle.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube