Nieuws

Voorbeschouwing Quick’20 uit tegen Jong FC Volendam

vrijdag 19 april 2019 - 1e selectie


“De heenwedstrijd was de 4-4 met de gelijkmaker van Nordin Bakker diep in de extra tijd. Laten we het zaterdag maar anders doen…”, zo staat in het verslag op de website van Jong FC Volendam van de verloren uitwedstrijd afgelopen zondag van TEC met 1-0 door een doelpunt diep in blessuretijd.

In de voorbeschouwing op de wedstrijd van morgen staat op dezelfde website o.a. : “Maar een overwinning op laagvlieger Quick ’20 is wel meer dan gewenst komende zaterdag. Tegenstander Quick ’20 draait net als Jong FC Volendam een redelijk stabiel seizoen. Waar Jong FC Volendam, als je speeldag één even niet meetelt, nooit lager stond als plek drie heeft Quick ’20 precies het omgekeerde gedaan”.

Dit klopt helemaal, Quick’20 had voor de wedstrijd tegen de beloften van Volendam 13 punten uit 12 en erna 14 uit 13. Nu heeft Quick’20 na 28 wedstrijden 22 punten en is eigenlijk op 1 december 2018 om 19.55 uur de afdaling naar de laatste plaatsen in de Derde Divisie begonnen.

Thuis verspeelde Quick’20 tegen Jong FC Volendam een 3-0 voorsprong bij rust en kreeg Smal van Volendam de directe rode kaart in de 56e minuut. Met 10 man kwam Volendam op 3-2, waarna Quick’20 in de 73e minuut de verlossende 4-2 leek te scoren. Hoe het is afgelopen weet elke toeschouwer van toen nog heel goed. In de knotsgekke slotfase  scoorde Jong FC Volendam in de  90e en 92e minuut tweemaal en zo werd de eindstand 4-4.

 

Na de thuiswedstrijd tegen Volendam haalde Quick’20 nog maar 8 punten uit 15. De laatste zeven wedstrijden haalde Quick’20 twee punten. Die werden wel gehaald in de laatste twee wedstrijden. Uit bij Hercules werd het 1-1 en afgelopen zondag werd met 3-3 gelijk gespeeld tegen Westlandia na een 1-3 ruststand. Als de strafschop in de 66e minuut was benut was Quick’20 misschien wel met winst van het veld gegaan.

 

Aan “als” heb je niets. Aan het einde van het seizoen staat iedere ploeg vaak wel op de juiste plaats in de eindstand. Geluk en pech wisselen elkaar af en gelukkig verdiende winstpunten worden teniet gedaan door onverdiende verliespunten. Als je dit seizoen bekijkt dan heeft Quick’20 alleen maar onnodige verliespunten geleden en waren alle winstpunten dik verdiend.

Om dit deels te “bewijzen”: Thuis 3-4 verlies tegen Quick (H), wat minstens één punt had moeten opleveren, thuis tegen Jong FC Volendam gelijk, welke wedstrijd gewoon drie punten had moeten opleveren en winst tegen Westlandia thuis was ook mogelijk. Dan heb je het al over vijf onnodige verliespunten.

 

Afgaande op de laatste twee wedstrijden geeft vooral het spel van Quick’20 in de tweede helft tegen Westlandia alle hoop op een goed slot van dit seizoen. Interim-trainer André Paus weet de juiste snaar te raken in het team en nu maar hopen dat we in de komende zes laatste wedstrijden weer voldoende scoren en minder doelpunten tegen krijgen, want dat is de bottle-neck deze competitie.

 

Jong FC Volendam staat bovenaan en heeft twee punten meer dan UNA en drie meer dan TEC. De huidige nummers 1 en 2 komen dit Paasweekend éénmaal in actie, nummer drie TEC heeft een dubbel programma en kan op gelijke hoogte komen met Volendam als het beide wedstrijden wint. Na Paasmaandag hebben de drie eersten dan evenveel duels gespeeld.

 

Quick’20 heeft de punten heel hard nodig en kan nog een zeer belangrijke rol spelen in de strijd om het kampioenschap in de Derde Divisie. Morgen uit tegen koploper Jong FC Volendam en over drie weken naar TEC, ook op een zaterdag om 18.00 uur.

 

De aftrap in het mooie Kras Stadion van Volendam is morgen om 18:00

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube