Nieuws

Quick ’20 zat 1 verplettert Blauw Wit ’66

vrijdag 19 april 2019 - Senioren


Een week na de nederlaag tegen de koploper moesten de Oldenzalers het opnemen tegen de hekkensluiter, Blauw Wit ’66 uit Holten, dat een teleurstellend seizoen draait. Thuis hadden de Holtenaren het de Oldenzalers knap lastig gemaakt en hadden pas in de slotfase moeten buigen. Nu bleek de opponent uit Oldenzaal een maatje te groot, hoewel het daar in de eerste helft niet naar uitzag.

In de openingsfase immers ging het spel op en neer, totdat – vrij vroeg in de wedstrijd- de thuisploeg op voorsprong kwam. Het kreeg daarbij de hulp van de Holtense doelman. Nadat deze een schot van Dylan Rickhoff onschadelijk had gemaakt, verdedigde hij de bal verkeerd uit, zodat de bal voor de voeten kwam van de van een blessure herstelde Florian Boitelle. Zijn gevreesde linkerbeen bleek nog niets aan gevaar te hebben ingeboet, want hij haalde kanp uit en wist de bal achter de doelman te krijgen: 1-0. Vervolgens kregen de toeschouwers hat inmiddels bekende geknoei achterin voorgeschoteld en de thuisploeg mocht van geluk spreken dat de Holtenaren daarvabn niet wisten te profiteren. Op slag van rust verdubbelde de thuisploeg de voorsprong. Een crosspass van Florian Boitelle werd door Dylan Rickhoff op prachtige wijze gecontroleerd en er volgde een streep: 2-0. Met deze stand werd er gerust. In de tweede helft zagen de supporters een dominante thuisploeg die de tegenstander volkomen overliep. De 3-0 viel uit een vrije trap op de rand van het penaltygebied van Jurriën Mulder, die de bal weer knap over de muur in de hoek wist te plaatsen. De vierde goal was de mooiste van de middag. Dyla Rickhoff zette een aanval op via Rick Groenewold en kopte op prachtige wijze de afgemeten voorzet van Groenewold achter de Holtense doelman.

Bij de 5-0 liet de Holtense verdediging Florian Boitelle van links naar binnen komen en van buiten het penaltygebied schoof hij de bal beheerst in de rechterhoek. Ook aan de 6-0 ging een aanval van een ongekende schoonheid vooraf. Via links zette Dylan Rickhoff voor, Rick Groenewold legde de bal terug af op Boyd Roord, die hiermee zijn goaltje weer meepakte. Smetje op de prestatie van de thuisploeg was het feit dat de ‘nul’weer eens niet werd gehouden. De Holtenaren wisten met een knappe aanval uit het boekje over links de 6-1 aan te tekenen. Het kersje op de taart was voor Tim Kempers, ingevallen na een jaar blessureleed (hij raakte in de uitwedstrijd tegen DES in het vorige seizoen ernstig geblesseerd). Ook hij wist het doel nog een keer te vinden. Met een harde schuiver legde hij de 7-1 eindstand vast. De mannen van Tim Engbers gingen in de rangschikking weer over Hellendoorn heen, dat de thuiswedstrijd tegen kampioen PH met 0-6 verloor. Volgende week wacht de lastige uitwedstrijd tegen SVVN in Nijverdal.

Opstelling: Bjorn Lansink, Mats Winkelhuis, Willem Kienhuis, Nermin Čolo (Lars Ketelaar), Engin Demir(Tim Kempers), Milan Braam ©, Jurriën Mulder, Boyd Roord, Florian Boitelle (Lars Spit), Dylan Rickhoff, Rick Groenewold

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube