Nieuws

Quick ’20 zat 1 verliest andermaal van PH

vrijdag 19 april 2019 - Senioren


Voor de tweede maal is het de ploeg van Tim Engbers niet gelukt om de gedoodverfde kampioen PH op een nederlaag te trakteren. Sterker nog de ploeg leed opnieuw een nederlaag, in een enerverende wedstrijd die eindigde in een geflatteerde 3-0 overwinning voor de thuisploeg, die de titel niet meer kan ontgaan.

Na een openingsfase waarbij de beide ploegen aan elkaar gewaagd bleken, kwam de thuisploeg op voorsprong uit een corner, die de geweldig keepende Bjorn Lansink had moeten toestaan na een geweldig afstandsschot. Uit de corner werd hij echter van dichtbij alsnog gepasseerd: 1-0. Enkele minuten later hadden de bezoekers weer op gelijke hoogte kunnen staan, toen zij een penalty kregen toegewezen nas een overtreding op Dylan Rickhoff. Die toonde eens te meer de aloude voetbalwijsheid dat de gevloerde speler niet zelf de strafschop moet nemen, want zijn schot werd door de Almelose doelman gepareerd. Nog voor de rust kwam de thuisploeg op rozen te zitten. Balverlies op het middenveld leidde een snelle counter in, waarop ook Bjorn Lansink geen antwoord had: 2-0. Na de pauze hadden de Oldenzalers dé kans om er weer een wedstrijd van te maken.

Andermaal ging de bal op de stip. Nu volgde het meest besproken moment van de middag. Jurriën Mulder schoot de bal van elf meter onberispelijk langs de doelman van PH, maar tot ieders verbazing keurde de dienstdoende scheids de goal af, wegens te vroeg inlopen van de aanvallers. Het werd nog gekker. In plaats van de penalty, conform de regels, over te laten nemen, gaf de leidsman een vrije trap aan de thuisploeg. Dit bleek hét breekpunt in de wedstrijd. De bezoekers probeerden nog wel de wedstrijd te doen keren, maar zij legden te weinig vernuft aan de dag om de thuisploeg te verontrusten.

In de slotfase profiteerde de thuisploeg van de ruimte die de Oldenzalers weg moesten geven en legden met een voorbeeldige aanval over links de 3-0 (geflatteerde) eindstand vast. Bovendien ontbrak de overtuiging. De thuisploeg is nog één overwinning van het kampioenschap verwijderd en de ploeg van Tim Engbers is (weer) aangewezen op de achtervolging van Hellendoorn, dat in de rangschikking de Oldenzalers voorbij gestreefd is. Volgende week spelen de mannen van Quick ’20 zat 1 tegen hekkensluiter Blauw Wit ’66 uit Holten en mag Hellendoorn het opnemen tegen de aanstaande kampioen PH. Normaal gesproken betekent dit dat beide ploegen weer stuivertje wisselen.

Opstelling Quick ’20: Bjorn Lansink, Mats Winkelhuis, Willem Kienhuis, Nermin Čolo, Engin Demir, Boyd Roord, Milan Braam ©, Jurriën Mulder, Lars Ketelaar, Lars Spit, Dylan Rickhoff.

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube