Nieuws

Bij Quick’20 gloort weer hoop na 3-3 tegen Westlandia

maandag 15 april 2019 - 1e selectie


Zonder Frank Eulderink en Alpi Arslan begon Quick’20 zeer fanatiek en aanvallend voetballend aan deze wedstrijd. In Naaldwijk stond het in 2018 in de uitwedstrijd al na zeven minuten met 2-0 achter en gisteren had het na zeven minuten 2-0 voor Quick’20 moeten zijn.
In de derde minuut kopte Melvin Degenaar een strakke voorzet van Jeroen Visscher keihard binnen, 1-0 voor Quick’20. Na zeven minuten vond Melvin een gaatje in de defensie van de tegenstander en gaf de bal op Jasper-Ewout van Breemen-Schneider die de bal naast schoot. Deze aanval had beter moeten worden uitgespeeld. Tot de 22e minuut had Quick’20 daarna wat kleine kansen.

In vijf minuten gaf Quick’20 de wedstrijd voorlopig uit handen en kon Westlandia in de 22e en 26e minuut gemakkelijk scoren, waarbij hun tweede doelpunt van grote schoonheid was, een lob verdween over doelman Chiel ter Braak in de linkerbovenhoek en zo was het al snel 1-2 voor Westlandia. In de 36e minuut schoot Westlandia nog een bal via de lat over het doel en leek Quick’20 met een 1-2 ruststand aan de tweede helft te beginnen. Daar stak de tegenstander een stokje voor, want één minuut voor rust werd het 1-3.
Volgens de Quick-toeschouwers had dit doelpunt afgekeurd moeten worden wegens buitenspel. Het is dan wel jammer dat dezelfde assistent-scheidsrechter in de 83e minuut vlagt voor buitenspel van Melvin Degenaar die alleen op de doelman af kon gaan, terwijl de Quick-toeschouwers duidelijk zagen dat hij van achter zijn tegenstander vandaan kwam.

 

Quick kwam zeer sterk uit de kleedkamer en nu scoorde het wel tweemaal in zelfs vier minuten. In de 47e minuut kon Chiel nog eerst redding brengen bij een aanval van Westlandia en in dezelfde minuut miste Tim Zwienenberg in de tegenaanval het vijandelijke doel op een haar na. In de 49e minuut scoorde Jasper-Ewout in derde instantie de 2-3 nadat er nog eerst twee inzetten van Quick’20 van de doellijn werden gehaald en in de 52e minuut scoorde Melvin de gelijkmaker 3-3, een schitterende dieptepass van Tim werd door hem onhoudbaar onderin de verste hoek geschoten.

In de 66e minuut (en niet 10 minuten voor tijd zoals erin de krant staat) kreeg Quick’20 terecht een strafschop toen de veertigjarige !! laatste man van Westlandia, Marco van de Knaap, de bal in een ongelukkige reactie met de hand wegsloeg in het zestienmetergebied. Jip Kemna had de kans Quick’20 weer op voorsprong te brengen, hij wachtte lang en toen de keeper al voor de hoek koos wou hij de bal beheerst tussen de palen schieten in de andere hoek, maar zijn penalty kwam keihard tegen de buitenkant van de paal.

Daarna had Quick’20 nog kleine kansen en kwam ook Westlandia nog enkele keren gevaarlijk voor het doel van Quick’20. Door de overwinning van OJC Rosmalen staat Quick’20 nu alleen op de zeventiende plaats met 22 punten, twee punten achter op OJC en drie punten voor op nummer laatst HBS.

Quick’20 ontmoet in de laatste zes wedstrijden allemaal teams die de punten nu nog goed kunnen gebruiken met o.a. twee uitwedstrijden, Paaszaterdag tegen de nummer één Jong FC Volendam en tegen de nummer drie TEC dat vier punten achter staat op de koploper met één wedstrijd minder gespeeld.

Weer één punt erbij en het zal echt punten bij elkaar sprokkelen worden in de laatste zes wedstrijden. De tweede helft van gisteren geeft voldoende hoop voor Quick’20 op een spetterend slot van dit seizoen met hooguit een zestiende plek als maximaal haalbare. In dat geval is er wel een prachtkans om via de nacompetitie in de Derde Divisie te blijven.

Quick’20 – Westlandia 3-3 (1-3)
Score:
3. Degenaar 1-0, 22. van de Zalm 1-1, 26. van Kesteren 1-2, 43. Nwankwo 1-3, 46. van Breemen-Schneider 2-3, 52. Degenaar 2-3, 66. Kemna (mist penalty).

Quick’20: ter Braak, Sen, Leenders, Heskamp, Zwienenberg (80. van Houten), Kamp, Stolker, van Breemen-Schneider, Kemna, Degenaar, Visscher (75. Jansink).

 

Foto’s Robert Molnar Klik hier

Recente nieuws items

Sitemap Ontwerp: buro BAM! | Technische realisatie: Brandcube